Plet na bewogen carrière tegen oude club: "Het was pestgedrag"

28 oktober 2020 – Glynor Plet keert vanavond acht jaar na zijn vertrek terug in Almelo, waar hij bij Heracles de basis legde voor zijn carrière. De spits maakte de gevoelige overstap naar FC Twente en zag sindsdien zijn goed gestarte loopbaan bergafwaarts gaan. Plet kreeg te maken met diverse tegenwerkingen.

Plet na bewogen carrière tegen oude club: "Het was pestgedrag"

Plet heeft inmiddels een CV opgebouwd om U tegen te zeggen. Na Heracles en FC Twente speelde hij voor KRC Genk, Hapoel Beer Sheva, Zulte Waregem, Go Ahead Eagles, Maccabi Haifa, Alanyaspor en inmiddels Telstar. Vooral bij het Turkse Alanyaspor moest hij het flink ontgelden. "Ik was dat switchen van club zat, dus ik bleef", geeft Plet aan in gesprek met Tubantia.

De club wilde echter van de inmiddels 33-jarige aanvaller af. "Twee jaar lang trainde ik drie keer per dag. De eerste training begon om zes uur 's morgens. Ze deden er alles aan om mij en andere jongens weg te krijgen. Het was pestgedrag. We kregen bijvoorbeeld vaak piepjestesten, en daar houden voetballers niet zo van. De groep werd steeds groter en dan weer kleiner. De een ging meteen weg, de ander deed er twee maanden over. Ik bleef twee jaar."

Uiteindelijk liep zijn contract in Turkije af en kon Telstar de aanvaller transfervrij oppikken. Daar was hij in de eerste zeven competitieduels twee keer trefzeker. Tegen zijn oude werkgever Heracles zal Plet gebrand zijn om te laten zien wat hij nog altijd in zich heeft. "Ik heb daar een van de mooiste periodes uit mijn leven gehad."

Eredivisie

gerelateerd