Vriends baalt van zichzelf na misser: "Ja, krijg de tering"

28 oktober 2020, 21:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bart Vriends groeide uit tot de grote schlemiel aan de kant bij Sparta. De verdediger, die de aanvoerdersband droeg, zorgde met de enige misser van de strafschoppenreeks dat zijn ploeg werd uitgeschakeld in het bekertoernooi. ADO bleek koelbloediger vanaf elf meter. Na afloop baalde Vriends vooral van zichzelf.

"Ik mis die penalty ja, krijg de tering", spreekt Vriends zichzelf hard toe na afloop voor de camera van FOX Sports. "Ik wilde de bal goed raken, normaal gesproken kan ik het altijd wel redelijk. Maar ik schiet de bal te hoog, daar baal ik echt van." Mede daardoor gaf Sparta de lang zeker lijkende overwinning uit handen. "We domineerden de wedstrijd en hadden het denk ik verdiend om te winnen. Maar van goal in blessuretijd ben ik zo ziek, wat een rotsport is het soms toch ook."

Vriends doelde op de winnende treffer van Luuk Koopmans, die mee naar voren stormde en de bal fantastisch tegen de touwen kopte. Ook ADO-coach Aleksandar Rankovic zag dat zijn doelman knap raakkopte. "Ik zei net tegen hem: als je dit blijft doen, heb ik geen spits meer nodig", grapte de coach na afloop. "Hij raakte de bal echt geweldig."

Luuk Koopmans zelf kreeg de lach niet meer van zijn gezicht. "Dit gebeurt je waarschijnlijk maar een keer in je carrière. De bal zat er aardig in." Met zijn goal deed Koopmans denken aan Martin Hansen, die vijf jaar geleden met een hakbal voor een ware sensatie zorgde tegen PSV. Koopmans hoefde niet te twijfelen welke goal mooier was. "Ja, die van mij natuurlijk", lachte het goudhaantje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen