Ruime zege Van de Beek, Luuk de Jong matchwinner

28 oktober 2020, 22:57   Bijgewerkt: 28 oktober 2020, 23:56

Manchester United heeft de goede start in de Champions League een vervolg gegeven. Na de 1-2 zege op Paris Saint-Germain waren de Engelsen in eigen huis ook te sterk voor RB Leipzig (5-0). Bij United was er eindelijk een basisplaats weggelegd voor Donny van de Beek, die na 68 minuten naar de kant werd gehaald.

Mason Greenwood schoot United in de eerste helft op voorsprong. De talentvolle Engelsman werd in de diepte weggestuurd door Paul Pogba, die zijn ploeggenoot overtuigend af zag ronden. Het was zijn aanvalskompaan Marcus Rashford die het duel besliste. De grensrechter vlagde wegens buitenspel, maar na interventie van de VAR bleek dat de goal alsnog telde. Hij scoorde na een magistrale pass van Bruno Fernandes, uitgerekend degene die als vervanger voor Van de Beek binnen de lijnen kwam. Via nog twee keer Rashford, die een hattrick maakte, en een benutte strafschop van Anthony Martial werd de eindstand op 5-0 bepaald.

Groep E:

Luuk de Jong hielp Sevilla aan een 1-0 zege tegen het Franse Stade Rennes. Bankzitters Karim Rekik en Nemanja Gudelj zagen De Jong doen waar zijn ploeggenoten voor rust zo veel moeite mee hadden. Sevilla hielp meerdere kansen om zeep, maar de Oranje-spits gaf het goede voorbeeld. Een scherpe voorzet belandde perfect op de pantoffel van Luuk de Jong, die de bal met veel gevoel achter de doelman werkte. Daarmee groeide De Jong opnieuw uit tot de held van Sevilla in Europa, nadat hij twee maanden geleden al de Europa League-finale tegen Inter besliste met twee treffers (3-2).

FK Krasnodar - Chelsea: 0-4