Traoré imponeert: "Hij heeft zich als aanspeelpunt bewezen"

29 oktober 2020, 12:59

Lassina Traoré wilde graag meer speeltijd en laat de laatste tijd zien een meer dan goede kandidaat te zijn voor de spitspositie bij Ajax. Tegen VVV-Venlo scoorde hij vijf keer en ook tegen Atalanta Bergamo lukte het hem om af te drukken. Youri Mulder vindt dat hij de kans moet blijven krijgen.

"Die jongen verdient het om te blijven staan", zegt de analyticus tegen het Algemeen Dagblad. Tegen Atalanta was de spits een uitblinker bij Ajax. "Hij begon niet zo goed, maar hij ging steeds beter spelen. Ik vond dat Traoré zijn werk als aanspeelpunt uiteindelijk goed deed. Hij is heel sterk. Traoré heeft niet het verfijnde zoals voorgangers als Kluivert of Van Basten. Maar weet je wat het is: in Duitsland bij Schalke draaide het om doelpunten maken. Als ik scoorde, speelde ik. Daar wordt puur gekeken naar goals", zegt de voormalig aanvalsleider.

Mulder hoopt dan ook dat Erik ten Hag hem laat staan. "Als een spits scoort, moet je hem er niet uithalen. Kijk gewoon naar de cijfers", vindt Mulder. "Tadic is niet supergoed in vorm, Labyad was het ook niet, Danilo doet het goed bij Twente maar met Traoré heeft Ten Hag er nu een goede optie bij. Hij heeft zich als aanspeelpunt bewezen. Hij houdt de bal makkelijk vast. Ik vind wel dat hij daar nog stappen in kan maken, met goede aannames in de ruimte. Het gevaar is alleen dat hij log wordt. Maar hij is pas 19, hè. Laat hem maar gewoon even staan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen