Dader Van der Gijp krijgt helft van door OM geëiste straf te horen

29 oktober 2020, 16:27

Een van de daders van de mislukte overval op René van der Gijp heeft donderdag zijn straf te horen gekregen: met twaalf maanden, waarvan drie voorwaardelijk, komt Ryan van V. goed weg. Het Openbaar Ministerie had namelijk een gevangenisstraf van twee keer zo lang verlangd, maar in die eis ging de rechter niet mee.

Het OM baseerde zich namelijk op de strafeis voor een woningoverval, maar volgens de rechter was daar geen sprake van. Daarom is de eis van 24 maanden, waarvan vier voorwaardelijk, gehalveerd. Van V. was de bestuurder van de auto en zei naar eigen zeggen dat hij niet wist dat ze Van der Gijp gingen overvallen, maar had dat volgens de rechter wel kunnen weten.

Lees ook: Van der Gijp na strafeis belager: "Heb medelijden met hem"

"Ik heb van die ramen die je niet doorkrijgt, normaal heb je aan één klap voldoende. Als je één klap op je kop krijgt, zoals op die ramen, dan ben je dood", vertelde Van der Gijp destijds in het tv-programma Veronica Inside. De identiteit van de andere twee daders is nog altijd onbekend. Doordat hij kogelvrije ruiten had, was hij in staat de daders te ontvluchten. De verdachten hadden onder meer zijn dure Rolex-horloge op het oog.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen