Tottenham verliest met Bergwijn, zege Leicester en hattrick Manu

29 oktober 2020, 20:52

Tottenham Hotspur heeft zich donderdagavond geblameerd op bezoek bij Antwerp FC. De sterrenformatie van José Mourinho ging met 1-0 onderuit, door een gigantische fout van Ben Davies. Zodoende laat het de koppositie in Groep D aan de directe opponent uit België, terwijl LASK Linz ondanks een hattrick van Elvis Manu op gelijke hoogte komt.

Een vervelende avond al met al voor Mourinho, die voor Steven Bergwijn – vorig weekend niet eens bij de wedstrijdselectie - een basisplaats had ingeruimd. Met de Nederlander in het elftal speelde de Spurs weinig klaar en kwam het na een gruwelijke fout van Davies op achterstand. De verdediger uit Wales verspeelde de bal in de opbouw aan Dieumerci Mbokani, die op zijn beurt goed aflegde op Lior Refaelov, die het foutje koelbloedig afstrafte. 

De fout betekende ook dat het optreden van Bergwijn beperkt bleef tot één helft, want samen met Carlos Vinícius en Giovani Lo Celso moest hij na een helft achterblijven in de kleedkamers. Met onder andere Heung-min Son en later ook Harry Kane probeerde Tottenham Hotspur een heel pijnlijke nederlaag te voorkomen in België, maar hield de koploper van de Jupiler Pro League knap stand. 

AEK Athene – Leicester City 1-2

Jamie Vardy had in zijn loopbaan al gescoord in de Premier League, FA Cup, League Cup, Champions League en sinds donderdagavond ook in de Europa League. De aanvaller schoot in groep G na ruim een kwartier een strafschop tegen de touwen en opende daarmee de score op bezoek in Athene, nadat het vorige week zonder zijn inbreng Zorya Luhansk (3-0) al had verslagen. Uit een corner besliste Hamza Choudhury nog voor de pauze het duel, ondanks dat voormalig AZ-aanvaller Muamer Tankovic in het tweede bedrijf nog de aansluitingstreffer maakte na een heerlijke pass van Petros Mandalos. Verder dan dat kwamen de Grieken echter niet, waardoor The Foxes samen met Sporting Braga na twee duels en zes punten aan kop gaat. In de dubbele ontmoeting kan het tegen die ploeg een grote stap zetten naar de volgende ronde.

Overige uitslagen:

Zorya Luhansk – Sporting Braga 0-2 (Groep G)

LASK Linz – Ludogorets 4-3 (Groep J, drie goals Elvis Manu)

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen