Milan ondanks gemiste penalty Zlatan ruim langs Sparta Praag

29 oktober 2020, 21:10

AC Milan heeft donderdagavond de koppositie in groep H van de Europa League veroverd. In eigen huis rekenden de Italianen met 3-0 af met Sparta Praag. Het was daarbij niet de avond van Zlatan Ibrahimovic; de Zweed miste een penalty en werd vervolgens in de rust gewisseld.

Waar het scoren hemzelf vanavond minder goed af ging, bracht Ibrahimovic na 24 minuten ploeggenoot Brahim Diaz wel in stelling. Hij zag de Spanjaard helemaal vrij staan en bediende hem op maat. Diaz kapte en schoof de bal onder de doelman heen het doel in. Toen Ibrahimovic even later achter de strafschop mocht gaan staan die hij zelf versierde, slaagde hij er niet in de voorsprong te verdubbelen. Via de lat belandde zijn schot achter het doel.

Na rust was het Rafael Leao, de vervanger van Ibrahimovic, die de 2-0 wel binnentike. Diogo Dalot zorgde na ruim een uur dat de eindstand van 3-0 op het scorebord verscheen. De koploper van de Serie A vervolgt daarmee de ongekend goede reeks van de club. Het 3-3 gelijkspel tegen AS Roma van afgelopen weekend was het eerste puntverlies van het lopende seizoen. De ploeg is nog altijd ongeslagen sinds 8 maart, nog voor de coronastop.

Lille en Celtic in evenwicht

In de andere wedstrijd in Groep H, op papier een de spannendste Europa League-poules, hielden Lille en Celtic elkaar op een gelijkspel (2-2). Ook daar werd een penalty gemist, al had dat hier meer invloed op de einduitslag. Na twee goals van Mohamed Elyounoussi namens Celtic mocht Jonathan David van elf meter proberen de aansluitingstreffer te maken. Celtic-doelman Scott Bain lag echter in de weg. Na rust kwam Lille, waar Sven Botman negentig minuten meedeed, toch op gelijke hoogte. Dat lukte door doelpunten van Zeki Celik en Jonathan Ikone.

Met het gelijkspel staat Lille nu tweede met vier punten. Voor Celtic was het het eerste punt van de Europa League-campagne, waardoor de club derde staat boven het nog puntloze Sparta Praag. Volgende week neemt Lille het in Milaan op tegen de ongeslagen koploper, terwijl Celtic in eigen huis tegen Sparta Praag op jacht mag naar de eerste overwinning.