Berghuis: "We hebben zeker niet door de scheids verloren"

29 oktober 2020, 21:52

Steven Berghuis wilde de schuld van de Europese nederlaag tegen Wolfsberger AC niet bij de scheidsrechter leggen. Feyenoord verloor het duel in eigen huis met liefst 1-4. Srdan Jovanovic, die het duel floot, gaf drie discutabele penalty's aan de Oostenrijkers, maar volgens de aanvoerder van Feyenoord had de club het aan zichzelf te wijten.

"Ik denk dat er één of twee makkelijk gegeven zijn", begon Berghuis na afloop van de wedstrijd tegenover RTL 7 over de drie strafschoppen die Wolfsberger AC kreeg in De Kuip. "Vooral de derde van Justin." De derde penalty, die de 1-4 tot gevolg had, werd gegeven nadat Bijlow de bal wegstompte en daarbij zijn tegenstander raakte. In de eerste helft kreeg Wolfsberger al twee strafschoppen na overtredingen van Eric Botteghin en Bart Nieuwkoop. De scheidsrechter zag de verdedigers in de zestien hun tegenstander naar de grond werken en legde de bal twee keer op de stip. Beide penalty's zijn discutabel te noemen, al wilde Berghuis daar niet aan. "Ze geven hem ook wel aanleiding om te fluiten. Je weet dat er in Europa geen VAR is en dat als die keuze eenmaal wordt gemaakt, deze niet meer teruggedraaid kan worden."

"We hebben zeker niet door de scheidsrechter verloren", ging Berghuis verder. "Hij had wel een grote invloed op de wedstrijd, maar dat is niet de reden dat we hier verliezen. We beginnen zelf slecht aan de wedstrijd." Dat kwam volgens de aanvoerder deels omdat Feyenoord 'zoekende was' in het 4-4-2 systeem waarin de ploeg aantrad. "Het was de eerste keer en we hebben daar één dag op getraind. Het lijkt me niet dat dan alle automatismes er al in zitten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen