Tiental Leverkusen lijdt in Praag eerste nederlaag van het seizoen

29 oktober 2020, 23:12

Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz heeft donderdagavond in de Europa League op bezoek bij Slavia Praag de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Met tien man leken de Duitsers lange tijd een punt uit het vuur te kunnen slepen, maar tien minuten voor tijd zorgde een doelpunt van Peter Olayinka voor de beslissing in het voordeel van de Tsjechen. Nicolae Stanciu miste nog een strafschop namens Slavia.

Al na iets meer dan twintig minuten was het Karim Bellarabi die zijn ploeg benadeelde met een rare tackle op de helft van de tegenstander. De Duitser kon gaan douchen en zijn ploeg moest met tien man verder. Daardoor kreeg Leverkusen het lastig in Praag en leek een 0-0 gelijkspel het maximaal haalbare. Doelman Lukas Hradecky hield de ploeg zelfs nog op de been door een strafschop van Nicolae Stanciu te stoppen. Sowieso toonde de goalie 

Tien minuten voor tijd kwam Leverkusen echter toch met lege handen te staan toen Peter Olayinka uit een hoekschop binnenkopte. Het zou het enige doelpunt van de wedstrijd zijn. De punten in groep C, waar de club van Peter Bosz in is ingedeeld, zijn na de nederlaag van Leverkusen gelijk verdeeld: drie voor elke club. De Duitsers staan op doelsaldo nog wel eerste, boven respectievelijk Hapoel Beer-Sheva, Slavia Praag en Nice. 

Arsenal zonder problemen langs Dundalk (3-0)

Arsenal heeft donderdagavond 'gewoon' gewonnen van Dundalk. De Ierse tegenstander, die op papier geen probleem mag zijn voor The Gunners, werd door de B-formatie van Mikel Arteta met 3-0 verslagen. Vlak voor rust zorgden Edward Nketiah en Joe Willock voor de eerste en tweede treffer, waar Nicolas Pepe kort na rust de eindstand op het scorebord zette. Arsenal staat met zes punten eerste in groep B, waarin Molde vanavond met 1-0 won van Rapid Wien.

Overige uitslagen:

Molde - Rapid Wien 1-0 (Groep B)

Nice - Hapoel Beer-Sheva 1-0 (Groep C)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen