Gisteren gemist: zeges PSV en AZ, horroravond Feyenoord

30 oktober 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 29 oktober.

Malen bezorgt gehavend PSV cruciale late zege op AC Omonia

Een gehavend PSV is donderdagavond door het oog van de naald gekropen op bezoek bij AC Omonia. Tegen de Cyprioten scoorde Donyell Malen tien seconden voor tijd de winnende treffer: 1-2. Daarmee maakte de Oranje-international eigenhandig een discutabele wereldgoal van Jordi Gomez ongedaan. Een welkome zege voor de Eindhovenaren, die geplaagd worden door het coronavirus.

AZ blijft Europees wél winnen: met ruime cijfers langs Rijeka

AZ heeft donderdagavond tegen HNK Rijeka zijn Europese gezicht getoond en de voorsprong van de eerste helft niet uit handen gegeven. Een vroeg benutte strafschop van Teun Koopmeiners gaf AZ de vliegende start waar ze op hoopten. De kansen werden na de 2-0 van Albert Gudmundsson groter en de doelpunten mooier. Het resulteerde in een uitstekende eindstand van 4-1.

Falende arbiter en slecht spel zorgen voor horroravond Feyenoord

Feyenoord heeft een beschamende Europese avond achter de rug. In De Kuip werd donderdagavond met 1-4 verloren van Wolfsberger AC, de nummer tien van de Oostenrijkse competitie. Arbiter Srdan Jovanovic was de meestbesproken man op het veld, want hij legde de bal tot driemaal (!) tot op de stip voor de gasten en toonde aan waarom de VAR meestal wel een uitkomst is. Daarmee bleef de aansluitingstreffer van Steven Berghuis zonder waarde.

Tiental Leverkusen lijdt in Praag eerste nederlaag van het seizoen

Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz heeft donderdagavond in de Europa League op bezoek bij Slavia Praag de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Met tien man leken de Duitsers lange tijd een punt uit het vuur te kunnen slepen, maar tien minuten voor tijd zorgde een doelpunt van Peter Olayinka voor de beslissing in het voordeel van de Tsjechen. Nicolae Stanciu miste nog een strafschop namens Slavia.

Advocaat zelfkritisch en eerlijk over Linssen en Geertruida

Dick Advocaat erkent dat Feyenoord momenteel niet zo draait als zou moeten. Het op het middenveld zetten van Lutsharel Geertruida pakte niet uit zoals gewenst en ook Bryan Linssen had het moeilijk met zijn rol voorin. "Je moet het die jongen niet kwalijk nemen, maar mij. Lutsharel is eigenlijk een rechtsachter of centrale verdediger. Wij zetten hem op het middenveld", zei de ervaren coach over zijn jonge pupil, die geen goede indruk maakte.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen