Vriends schenkt 1 procent salaris aan Common Goal

30 oktober 2020 – Als eerste mannelijke Nederlandse speler heeft Bart Vriends zich aangesloten bij Common Goal. De verdediger van Sparta Rotterdam staat 1 procent van zijn salaris af aan het liefdadigheidsproject, dat zich inzet voor diverse goede doelen. Juan Mata was drie jaar geleden de eerste speler besloot zijn bijdrage af te staan aan Common Goal. Onder meer Mats Hummels en Giorgio Chiellini volgden zijn voorbeeld.

Vriends schenkt 1 procent salaris aan Common Goal

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Vriends gaat zich ook net als de internationale topspelers inzetten voor een betere wereld. Hij is de laatste jaren steeds meer gaan inzien wat voor bevoorrechte positie hij heeft, vertelt hij aan Trouw. "Het bestaan wat ik nu heb, heeft er niet per se mee te maken dat ik zo hard heb gewerkt en zo getalenteerd ben", zegt hij. "Het is ook een opeenstapeling van toevalligheden en geluk geweest. Geluk dat ik ben geboren waar ik ben geboren, een plek waar de kansen voor het oprapen liggen, en dat ik kan wat ik kan. Ik besef dat ik een geprivilegieerd leven leid en dat dat voor anderen misschien het tegenovergestelde is."

Onder meer Serge Gnabry en Jürgen Klopp staan ook 1 procent van hun loon af aan de liefdadigheidsinstelling. "Dat je je als voetballers gezamenlijk voor iets inzet, heeft me altijd wel aangesproken. Vooral een thema als ongelijke kansen interesseert mij. In ons land zijn de kansen talrijk, maar als je drie landen verderop geboren bent, kom je er veel moeilijker aan te pas. Daardoor wordt de kloof tussen arm en rijk alleen maar groter. Ik vind het belangrijk om die ongelijkheid, ook al is het maar via een kleine bijdrage, iets beter proberen te verdelen."

Oranje Leeuwinnen Tessel Middag en Siri Worm sloten zich eerder aan bij Common Goal. Vriends is de eerste Nederlandse mannelijke voetballer die dat doet. "Dat verbaasde mij wel, ja. Voetballers zijn over het algemeen wel gulle gevers, maar kennelijk is Common Goal nog niet zo bekend hier. Het mooie van deze organisatie is dat het besmettelijk werkt. Laat mij het woord maar spreiden in Nederland. Ik wil mezelf absoluut niet op de borst kloppen, maar als de groep voetballers groter wordt, kunnen we ook meer impact hebben."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd