Transferweekje: Koeman, Seedorf en de interesse in Gravenberch

31 oktober 2020, 12:00

In de Europese landen zit de transfermarkt weer op slot. Clubs hebben de zaken gedaan en moeten het voorlopig met de huidige selectie doen. Uiteraard kijken sommige clubs alweer reikhalzend uit naar de aanstaande transferperiode in januari. Het geruchtencircuit begint langzaam maar zeker weer op gang te komen. FCUpdate.nl zet de belangrijkste geruchten op een rij in Transferweekje.

Kans in de MLS lonkt voor Seedorf

De trainersloopbaan van Clarence Seedorf heeft al aardig wat deuken opgelopen. De voormalig middenvelder begon bij AC Milan en werd daar al snel ontslagen, waarna hij ook bij Shenzhen Xiangxue, Deportivo La Coruña en Kameroen geen geweldige indruk maakte. Door zijn grote naam zijn er echter nog altijd clubs geïnteresseerd in de Nederlander, die volgens The Washington Post op de lijst staat bij DC United. Die club is op zoek naar een nieuwe oefenmeester en overweegt contact te leggen met Seedorf. De club staat momenteel onder leiding van een interim-trainer. Of Seedorf oren heeft naar een Amerikaans avontuur, is niet duidelijk. Nu de 44-jarige Nederlander al sinds 2019 geen club meer heeft, zou het mogelijk een kans voor hem kunnen zijn.

Gravenberch in beeld bij grote clubs

Over belangstelling van de Europese top heeft Ryan Gravenberch (18) niet te klagen. De middenvelder van Ajax begint steeds beter te draaien en maakte midweeks een prima indruk tegen Atalanta, terwijl hij vorige week ook tegen Liverpool overeind bleef. Volgens The Mirror heeft Manchester United zijn oog laten vallen op de middenvelder van Ajax, die in de toekomst waardevol kan worden op Old Trafford. Man United is niet de enige club die belangstelling heeft. Volgens El Mundo Deportivo zitten ook Juventus en FC Barcelona achter de 'nieuwe Pogba' aan. Met namen  bij Juventus zou hij een goede beurt hebben gemaakt met zijn spel tegen Atalanta.

De AS Roma-flirt van Berghuis

Rustig is het rondom Steven Berghuis, de vedette van Feyenoord, eigenlijk nooit. De aanvaller stond in de zomer niet onwelwillend tegenover een vertrek uit Rotterdam, maar wees PSV resoluut van de hand. Daarnaast was echter ook AS Roma geïnteresseerd, zo liet Fabrizio Romano weten bij FC Afkicken. Omdat een niet nader genoemde speler bleef, pakte AS Roma uiteindelijk niet door. "Ze overwogen hem te halen, want hij heeft een afkoopsom van acht miljoen euro in zijn contract staat. AS Roma volgde hem, het is een goede speler. In januari of in de zomer zou hij zomaar naar Italië of Engeland kunnen gaan." Berghuis heeft nog een verbintenis tot de zomer van 2022, maar of hij die uit gaat dienen is de vraag. Meerdere buitenlandse clubs houden zijn situatie nadrukkelijk in de gaten.

Koeman en de machtsstrijd bij Barça

Het opstappen van voorzitter Josep Bartomeu begin deze week betekende onzekerheid over de functie van Ronald Koeman. De Nederlander heeft zijn droombaan als hoofdtrainer van FC Barcelona aan Bartomeu te danken, maar nu hij weg is, is het de vraag of hij ook mag aanblijven. Victor Font, één van de kandidaten om de vertrokken voorzitter op de volgen, zou bijvoorbeeld Pep Guardiola graag zien terugkeren naar Camp Nou. Ook Xavi is in de ogen van de Spaanse zakenman een geschikte kandidaat. Voor Koeman zou het beter zijn als kandidaat Toni Freixa aan de macht komt bij de Catalaanse club. Hij liet deze week weten dat het het beste voor Barcelona zou zijn wanneer Koeman [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/374643/presidentskandidaat-barcelona-pleit-voor-aanblijven-koeman/,_blank,zijn contract uitdient]. Koeman zelf wilde niet ingaan op vragen over zijn positie. "Ik praat liever niet over individuele kandidaten. We zullen zien wat er gaat gebeuren", zei hij op de persconferentie van vrijdagmiddag.

El Khayati staat voor terugkeer naar Eredivisie

Danny Buijs heeft er geen geheim van gemaakt de transfervrije Nasser El Khayati graag bij FC Groningen te zien. Sinds de middenvelder zijn contract bij Qatar SC heeft laten ontbinden, heeft de trainer openlijk aangegeven hem te willen aantrekken. "Hij heeft in de Eredivisie bewezen over een behoorlijke dosis creativiteit te beschikken, in combinatie met rendement. Ik vind het een heel interessante speler", vertelde Buijs eerder aan het Dagblad van het Noorden over de middenvelder met wie hij bij Tweededivisionist Kozakken Boys ook al samenwerkte. Mogelijk wordt er snel meer duidelijk over de eventuele transfer. Volgens de NOS heeft er inmiddels een eerste gesprek tussen club en speler plaatsgevonden en neemt El Khayati na dit weekend zijn beslissing. 

Napoli en Milik werken aan oplossing

Arek Milik en Napoli zijn nog altijd niet van elkaar verlost. De spits wilde zijn contract in Napels niet verlengen, waarop de club besloot hem niet langer bij het eerste elftal te betrekken. Afgelopen zomer hoopte Milik zijn overstap al te maken, maar transfers naar zowel AS Roma als Juventus ketste af. De winterse transferperiode vormt een nieuwe kans voor de oud-Ajacied om zijn heil ergens anders te vinden. Volgens het Italiaanse Calciomercato zijn de club en kamp-Milik samen bezig een strategie te bedenken om dan uit elkaar te gaan. Naar verluidt zijn onder meer Tottenham Hotspur en Atlético Madrid geïnteresseerd in de diensten van de Poolse spits.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen