Ook Van der Ende zet vraagtekens bij penalty's tegen Feyenoord

30 oktober 2020 – Het thuisduel met Wolfsberger AC in de Europa League werd voor Feyenoord een drama, aangezien er met 1-4 verloren werd. Dat de Oostenrijkers liefst drie penalty's kregen, had daar uiteraard alles mee te maken. Voormalig topscheidsrechter Mario van der Ende vindt het discutabel.

Ook Van der Ende zet vraagtekens bij penalty's tegen Feyenoord

Vanuit het Feyenoord-kamp kwam er veel kritiek op het optreden van arbiter Srdjan Jovanovic. "De eerste penalty had ik niks op tegen, over de tweede penalty heb ik sterke twijfels en over de derde penalty ben ik verbaasd dat die werd gegeven", vat Van der Ende samen bij RTV Rijnmond. Als het duel niet voor lege tribunes gespeeld zou worden, had de arbiter mogelijke andere beslissingen genomen. Dat denkt Van der Ende. "Daar ben ik van overtuigd, omdat er altijd veel spanning in de Kuip zit. Toen ik nog floot en het tunneltje open ging, dan hing er al een sfeer waarbij je in alertheid werd gebracht."

"In dit geval is het voor scheidsrechters op dit niveau een stuk makkelijker om zonder publiek wedstrijden te fluiten", legt Van der Ende verder uit. "Maar de vraagtekens die gisteren hierover zijn opgeworpen, kan ik alleen maar bevestigen. Het toont maar aan dat de Europa League nog niet helemaal de volle aandacht krijgt die het verdient, omdat er veel geld mee is gemoeid."

Feyenoord

gerelateerd