Weer geen zege, wel tweede punt van het seizoen voor Schalke

30 oktober 2020, 22:27

Schalke 04 heeft vrijdagavond een gelijkspel overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen VfB Stuttgart. Het is voor de club uit Gelsenkirchen het tweede punt van het seizoen. Nummer vier Stuttgart, dat goed aan het seizoen begon, kan door het puntverlies RB Leipzig, Bayern München en Borussia Dortmund uit het oog verliezen.

Al sinds 17 januari 2020 wist Schalke 04 niet meer te winnen in de Bundesliga. De ploeg eindigde vorig seizoen als twaalfde en pakte dit seizoen tot vandaag pas één punt (thuis tegen Union Berlin, 1-1). Even kon Schalke hopen op de eerste zege in tien maanden tijd, toen Malick Thiaw na een halfuur spelen zijn ploeg op voorsprong kopte - de eerste voorsprong van dit seizoen. Na een klein uur voetballen werd zijn doelpunt echter teniet gedaan. Invaller Nicolas Gonzalez maakte vanaf elf meter gelijk namens de bezoekers. 

Schalke staat nog altijd zeventiende in de competitie, met nu twee punten meer dan hekkensluiter Mainz. FC Köln staat ook op twee, maar heeft een veel beter doelsaldo (-4 tegenover -17). VfB Stuttgart staat na vandaag nog vierde met negen punten, maar kan dit weekend worden ingehaald door onder meer Bayer Leverkusen en Borussia Mönchengladbach. RB Leipzig, Bayern München en Borussia Dortmund kunnen bij winst dit weekend verder uitlopen op de nummer vier.  

Hamburgse derby eindigt onbeslist

Een niveau lager, in de 2. Bundesliga, speelde koploper Hamburger SV vanavond de derby tegen St. Pauli. Na een spannende slotfase hielden de ploegen elkaar op een 2-2 gelijkspel. In de 82e minuut leek voormalig FC Utrecht-spits St. Pauli zich tot matchwinner te kronen, maar zijn doelpunt werd twee minuten teniet gedaan door een gelijkmaker van Simon Terodde, die zijn tweede van de wedstrijd maakte. Voor HSV was het het eerste puntverlies van de competitie. De ploeg staat bovenaan met zestien punten, met achtervolgers Holstein Kiel (10 punten) en Hannover 96 (9) op veilige afstand achter zich. St. Pauli staat met zeven punten op de zesde plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen