Lampard: "Ziyech is een droom om mee te werken"

31 oktober 2020, 08:45   Bijgewerkt: 31 oktober 2020, 11:16

Chelsea-coach Frank Lampard is zeer te spreken over zijn aanwinst Hakim Ziyech. Op het persmoment in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Burnley looft de trainer het karakter van de oud-Ajacied. Lampard laat blijken grote verwachtingen te hebben van de middenvelder. 

"Ik hou erg van zijn persoonlijkheid", werd Lampard geciteerd door het Engelse Metro. "Ik had al erg vroeg met hem gesproken en toen we hem vastlegden, was ik erg onder de indruk van zijn zelfvertrouwen. Dat hadden we nodig. We kunnen spelers gebruiken met vertrouwen en een persoonlijkheid, die denken dat ze hier thuishoren en iets willen brengen. Hij is een absolute droom om mee te werken."

Lampard moest Ziyech tijdens de seizoensstart missen door een blessure. Zo gebeurde het dat de middenvelder pas afgelopen woensdag in de Champions League tegen FK Krasnodar (0-4 winst) zijn basisdebuut maakte. "Soms zie je het beste van spelers wanneer ze geblesseerd zijn. Ziyech wilde zo graag hierheen komen en zich bewijzen. Door zijn discipline in de gym, interactie met de fysio's, wil om fit te worden en een band met de groep te krijgen, is het hem gelukt om zich in korte tijd hier thuis te voelen."

"Mensen denken altijd dat persoonlijkheid gaat om een voet ervoor gooien, schreeuwen en strijden tot het einde", ging Lampard verder. "Natuurlijk is dat nodig in het voetbal, maar soms laat je ook persoonlijkheid zien door de bal in de kleine ruimte te krijgen waar anderen 'm niet willen en het vertrouwen te hebben om er dingen mee te laten gebeuren." Lampard denkt dat Ziyech door zijn passing van grote waarde kan zijn voor Chelsea. "We zagen iets van zijn kwaliteit en karakter al terugkomen tegen Krasnodar. De bal krijgen, open draaien en de pass vinden voor de tegenstander klaar staat, dat hoop ik te zien van Hakim."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen