Joosten over rol bij Groningen: "Blij dat staf deze keuze maakte"

31 oktober 2020 – Patrick Joosten kan vanavond (zaterdag) in de wedstrijd tegen VVV-Venlo opnieuw rekenen op een basisplaats bij FC Groningen. De linksbuiten, overgekomen van FC Utrecht, vertelde aan RTV Noord zich al helemaal thuis te voelen bij zijn nieuwe club en in zijn nieuwe stad. Van die stad heeft hij door het coronavirus echter nog weinig gezien.

Joosten over rol bij Groningen: "Blij dat staf deze keuze maakte"

"Met corona heb ik weinig reden om buitenshuis veel te doen", vertelde de aanvaller. "We zijn best lang op de club en soms pas rond een uur of vijf thuis. Even avondeten, een beetje met vrienden bellen en documentaires kijken, dan zit de dag er weer op." Joosten kijkt naast het voetballen zelf veel voetbaldocumentaires. "Ik heb inmiddels de docu's over Manchester City, Tottenham Hotspur en het Braziliaanse elftal gekeken. Door zo'n documentaire besef je eigenlijk ook pas onder wat voor druk al die spelers staan. Ik ben nu begonnen aan die over Leeds."

Joosten ziet in de documentaires gelijkenissen met zijn nieuwe club. "Er is eigenlijk best veel hetzelfde. Als je die spelers bezig ziet in de gym, zie ik veel oefeningen die ik zelf ook doe. Bij Groningen is het gewoon erg goed geregeld qua faciliteiten. Bij Manchester City is natuurlijk veel meer geld, dus is het logisch dat dingen nog beter gefaciliteerd zijn." 

Bij zijn komst naar Groningen moest Joosten eerst herstellen van zijn enkelblessure van afgelopen zomer. De aanvaller moest het in de eerste wedstrijden dan ook doen met invalbeurten, maar staat sinds twee wedstrijden in de basis als linksbuiten. "Daar voel ik me het meest op mijn gemak, ik heb daar het meest en het langst gespeeld in mijn carrière. Ook voor de middenvelders is het prettig dat ze beide kanten op kunnen, doordat er nu echte buitenspelers op de flanken staan."

"Ik ben ook blij dat de staf nu deze keuze heeft gemaakt. Hoe meer variatie er is, hoe moeilijker het voor een tegenstander wordt om de boel bij elkaar te houden. De afstemming voorin moet nog beter, maar hoe meer we samen spelen, hoe meer dat gaat gebeuren." Vanavond trapt de club van Joosten in Groningen om 20:00 uur af tegen VVV. De aanvaller kan dan opnieuw rekenen op een basisplaats. "Ik wil mijn eigen spelletje spelen. Ik verwacht dat we veelvuldig de bal hebben en zelf ik wil voor zoveel mogelijk dreiging zorgen."

Eredivisie

gerelateerd