Driessen: "De ervaren spelers hebben Ajax in de steek gelaten"

31 oktober 2020, 10:26   Bijgewerkt: 31 oktober 2020, 10:52

Het lukte Ajax deze week in de Champions League niet om de 0-2 voorsprong bij Atalanta Bergamo vast te houden. Twee goals van Duván Zapata maakten dat de Amsterdammers met slechts een punt weer in het vliegtuig stapte. In de voetbalpodcast van De Telegraaf bespreken Mike Verweij en Valentijn Driessen waar dat aan gelegen heeft. 

Zo vindt Verweij dat Ajax verdedigender had moeten gaan spelen om de voorsprong over de streep te trekken. "Bij een 0-2 stand in Italië - ook als je ziet hoeveel moeite Ajax met Zapata had - dan was het heel verstandig geweest om Martínez in te brengen, Blind naar het middenveld te halen met Klaassen en Tadic in de spits te zetten. Dan was je er geweest. Dan had je zoveel balans en controle gehad, dat je de wedstrijd wel over de streep had getrokken. Dit was eigenlijk een beetje wachten tot het mis ging."

Verweij richt zijn pijlen op trainer Erik ten Hag. "Het is heel moeilijk om in zijn gedachtenwereld te komen. Hij brengt Martínez eigenlijk uit het niets tegen Liverpool, omdat er verdedigend wat meer wordt gevraagd. Dat doet die jongen echt naar behoren. Dan is het toch heel gek dat je hem helemaal niet gebruikt als je 2-0 voorstaat tegen Atalanta. Ook die spelers zelf vinden dat er geen pijl op te trekken is. Die weten totaal niet waar ze aan toe zijn. Alvarez kreeg begin van het seizoen alle vertrouwen en zit nu op de bank. Promes was onomstreden, ook op de bank."

Driessen is meer van mening dat de ervaren spelers van Ajax hun ploeg in de steek hebben gelaten in Bergamo. "Ze hebben in elke linie een ervaren speler. Tadic, Blind, Klaassen. Die laten de jeugd in de steek. Zij zijn er om te sturen. Als Gravenberch naar voren blijft gaan als verdedigende middenvelder, dan moet Klaassen zeggen: 'blijf nou eens hier, we blijven compact staan'. Blind moet met de verdediging aansluiten en meer coachen. Dat zijn allemaal basisvoorwaarden die je rustig mag stellen aan dat soort ervaren spelers. Ik vind dat zij de boel meer in de steek hebben gelaten dan wie dan ook."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen