'Barça voert race tegen de klok, faillissement dreigt'

31 oktober 2020, 11:46

Dat de onrust bij FC Barcelona nog niet is wedergekeerd, is een understatement. Volgens het Spaanse radiostation RAC1 dreigt zelfs een faillissement, wanneer de club niet snel de salarisuitgaven weet te verminderen. Voor donderdag 5 november moet de club het met de selectie eens worden over een salarisvermindering.

Het zou gaan om een vermindering van dertig procent, omgerekend in totaal zo'n 190 miljoen euro. Een dergelijk akkoord hebben de club en de spelersgroep vooralsnog niet bereikt. Waar Frenkie de Jong, Gerard Piqué, Marc-André ter Stegen en Clément Lenglet bereid waren een nieuw contract met een lager salaris te tekenen, stuit de club nog op weerstand van veel andere spelers. RAC1 meldde dat er een nieuwe onderhandelingspoging is begonnen tussen advocaten van de club en vertegenwoordigers van de spelers. Het radiostation spreekt van een 'race tegen de klok'. Lukt het niet, dan dreigt in januari een faillissement voor de Catalaanse club, al is het de vraag of het daadwerkelijk zo ver zal komen.

FC Barcelona is hard geraakt door de coronacrisis. De club is veel inkomsten misgelopen uit de fanshops en is bovendien erg afhankelijk van toeristen die Camp Nou bezoeken. Ook de situatie rondom Lionel Messi is verontrustend. Het contract van de Argentijn loopt in de zomer van 2021 af. Mocht hij dit contract uitdienen, dan levert dat hem een flinke bonus op. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen