Bayern en Dortmund hebben topschutters niet nodig

31 oktober 2020, 17:26   Bijgewerkt: 31 oktober 2020, 17:51

Bayern München mag in elk geval een paar uurtjes genieten van de koppositie in de Bundesliga. De kampioen van Duitsland was zaterdag zonder Robert Lewandowski met 1-2 te sterk voor FC Köln. Borussia Dortmund miste Erling Haaland, maar schreef eveneens drie punten bij. Door twee doelpunten van Mats Hummels werd Arminia Bielefeld met 0-2 verslagen.

FC Köln - Bayern München 1-2

Vier dagen de Champions League-zege tegen Lokomotiv Moskou (1-2) besloot trainer Hansi Flick clubtopscorer Lewandowski en Leon Goretzka rust te geven. De trainer wilde niet tegelijkertijd ook Thomas Müller sparen, dus verscheen de routinier gewoon aan de aftrap. Müller nam zijn ploeg bij de hand door na dertien minuten de 0-1 op het scorebord te zetten. Na een handsbal van Marius Wolf schoot hij vanaf de strafschopstip raak.

Bij afwezigheid van Lewandowski startte niet Joshua Zirkzee, maar Eric Maxim Choupo-Moting in de punt van de aanval bij Bayern München. Als invaller kreeg het Nederlandse talent nog wel bijna een halfuur speeltijd. Choupo-Moting kreeg na de 0-1 van Müller enkele mogelijkheden om de marge te verdubbelen, maar het was Serge Gnabry die vlak voor rust de 0-2 op het scorebord zette nadat hij niet werd aangepakt door de verdediging van de thuisploeg.

Bayern München leek in de tweede helft niet meer in de problemen te komen, maar vlak voor tijd kwam Köln via Dominick Drexler terug tot 1-2. De goal leek te worden afgekeurd vanwege buitenspel, maar de VAR oordeelde anders. Een tweede tegendoelpunt incasseerde Bayern niet, dus schreef het weer drie punten bij in de Bundesliga. Daardoor bezet het in elk geval tijdelijk de koppositie. RB Leipzig komt later op de avond in actie en voert de lijst weer aan als het wint van Borussia Mönchengladbach.

Arminia Bielefeld - Borussia Dortmund 0-2

Ook bij Borussia Dortmund ontbrak de clubtopscorer. Haaland was vanwege knieklachten afwezig bij het team van trainer Lucien Favre. Zonder het Noorse fenomeen was Dortmund een stuk sterker dan het Arminia Bielefeld van Mike van den Hoorn en Ritsu Doan, maar in de eerst helft kregen de bezoekers de bal er maar niet in.

Vlak na rust kreeg Dortmund alsnog loon naar werken. Uit een hoekschop prikte Mats Hummels de 0-1 binnen. De Duitse verdediger was een kwartier later opnieuw trefzeker. Ditmaal scoorde hij met het hoofd. De 0-2 voorsprong hield Dortmund tot het laatste fluitsignaal vast, waardoor het net als Bayern München op vijftien punten uit zes wedstrijden staat.

Overige uitslagen:

FC Augsburg - FSV Mainz 3-1

Eintracht Frankfurt - Werder Bremen 1-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen