Felix ondanks gemiste strafschop goudhaantje bij Atlético

31 oktober 2020, 20:20

João Félix heeft zaterdag wederom een cruciale rol gespeeld bij een overwinning van Atlético Madrid. De Portugees was tegen Osasuna twee keer trefzeker namens de club uit de Spaanse hoofdstad. Atlético won de uitwedstrijd met 1-3. Sevilla verloor tegen Athletic Bilbao voor de derde keer achter elkaar in de Spaanse competitie (1-2).

Midweeks was João Félix ook al belangrijk voor Atlético Madrid. Door twee doelpunten van de middenvelder annex aanvaller boog de Spaanse ploeg in de Champions League tegen RB Leipzig een 1-2 achterstand om naar een 3-2 overwinning. Zaterdag ging de Portugees op dezelfde voet verder en schoot hij vlak voor tijd vanaf de strafschopstip de 0-1 binnen.

Atlético Madrid kreeg vroeg in de tweede helft opnieuw een strafschop en weer ging João Félix achter de bal staan. Ditmaal miste hij. Dat was slechts een klein smetje op zijn avond, want twintig minuten voor tijd maakte hij alsnog zijn tweede van de avond. Ante Budimir deed namens Osasuna nog wat terug, maar de zege gaf Atlético niet meer uit handen.

Athletic Bilbao - Sevilla 2-1

Sevilla ging zaterdag voor de derde keer achter elkaar onderuit in de Spaanse competitie. Met Luuk de Jong in de basis kwam de Zuid-Spaanse club nog wel op voorsprong tegen Athletic Bilbao, maar twee laten goals deden de Champions League-deelnemer de das om.