Invallers behoeden Liverpool voor misstap tegen West Ham

31 oktober 2020 – Het is West Ham United niet gelukt om wederom te stunten in de Premier League. De middenmoter speelde de afgelopen weken gelijk tegen Tottenham Hotspur en Manchester City, maar ging zaterdag ternauwernood onderuit tegen Liverpool. De koploper moest daar echter diep voor gaan: 2-1.

Invallers behoeden Liverpool voor misstap tegen West Ham

Zonder Virgil van Dijk, Fabinho en Thiago, maar met Georginio Wijnaldum wist Liverpool al snel dat er een zware avond stond te wachten. Dat had alles te maken met het feit dat Pablo Fornals na tien minuten de 0-1 maakte. Het antwoord van een stug spelend Liverpool liet even op zich wachten en kwam in de 42ste minuut. Mohamed Salah benutte een penalty.

Het lukte Liverpool niet om echt door te drukken en dus bracht Jürgen Klopp in de slotfase vers bloed binnen de lijnen met Diogo Jota en Xherdan Shaqiri. Eerstgenoemde maakte een kwartier voor tijd de 2-1, maar zag die door de VAR afgekeurd woerden omdat Sadio Mané daarvoor een overtreding had begaan. Een nieuwe stunt leek dus in de maak voor West Ham, maar Liverpool drukte toch nog door. Jota liep vijf minuten voor tijd binnen na een pass van Shaqiri en dat duo bewees dus belangrijk te zijn.

Door de winst gaat Liverpool nu aan kop met drie punten meer dan Everton. West Ham United blijf in het rechterrijtje staan en dat is gezien het loodzware schema geen schande te noemen

Premier League

gerelateerd