Stegeman fileert Lam: "Heb geen klap te maken met tere zieltjes"

31 oktober 2020, 21:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor John Stegeman, Thomas Lam en PEC Zwolle werd het zaterdag een avond om snel te vergeten. Op bezoek bij FC Twente ging het team door persoonlijke fouten ten onder (5-1). Aanvoerder Lam was de gebeten hond, aangezien hij twee grote fouten maakte. Stegeman is witheet.

Lam ging bij de eerste twee goals de mist in en werd bij een 3-0 stand na 37 minuten gewisseld. "Ik had niet echt het idee dat wij hier in de problemen zouden komen. Als je kijkt naar het spelbeeld,  dan draaien wij onszelf de nek om", zegt Stegeman bij FOX Sports. Op de vraag of hij dit ooit eeder heeft gezien, was hij duidelijk. "Nee, nog nooit. Ik heb geen idee waarom iemand dit soort fouten maakt. Hij doet dit niet express lijkt mij. Ik heb ook niet echt getwijfeld of ik hem moest wisselen. Kom op, we zijn bezig met betaald voetbal. We zijn niet bezig met FC Twente 6 tegen PEC Zwolle 6, waarin je ongestraft fouten mag maken. Dit is gewoon niet goed. Ik verwacht van een speler die Fins international is, dat hij dit soort fouten niet maakt. Ik heb gewisseld omdat ik het niet goed genoeg vond."

Dat zijn wissel gezien de 3-0 stand weinig zin had, besefte Stegeman ook. Maar toch wilde hij een statement maken. "Kom op, met die tere zieltjes heb ik geen klap te maken. We spelen betaald voetbal en wij geven vanavond alleen maar cadeautjes weg. Daarom verliezen wij hier. Als wij dit niet beter gaan doen, dan verlies je elke wedstrijd. Maakt niet uit tegen wie je speelt. Wij moeten dit soort fouten niet maken. Ik ben verantwoordelijk voor de opstelling, dus ik moet spelers opstellen die dit soort fouten niet maken. Bij het maken van de opstelling had ik niet het idee dat Thomas Lam de persoon zou zijn die dit zou doen."

Verbijstering bij Lam

De verdediger kon zelf nauwelijks beseffen wat er allemaal gebeurde tegen Twente. "Ik heb hier geen woorden voor, ik sta hier ook met verbijstering naar te kijken. Hopelijk gebeurt dit nooit meer. Meer kan ik er niet meer over kwijt. Door mij verliezen we deze wedstrijd. De wissel doet ook wel pijn. Je kunt wel door de grond zakken bij deze fouten. Ik snap de trainer ook."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen