KV Mechelen verpest Nederlands feestje bij Club Brugge

31 oktober 2020, 22:40

Club Brugge is er zaterdagavond niet in geslaagd de koppositie in de Pro League over te nemen van Charleroi. De kampioen van België kende door doelpunten van Ruud Vormer en Noa Lang nog een uitstekende start. Toen het laatste fluitsignaal klonk, prijkte echter een 2-2 eindstand op het scorebord.

Woensdag deed Club Brugge geen verkeerde zaken in de Champions League door met 1-1 gelijk te spelen tegen een gehavend Lazio. De van Ajax gehuurde Lang kreeg toen als invaller slechts een paar minuten speeltijd. Tegen KV Mechelen verscheen hij wel aan de aftrap. Hij betaalde het vertrouwen van zijn trainer terug door na een halfuur zijn tweede doelpunt in de Belgische competitie te maken.

De goal van Lang was de 2-0. Club Brugge was een kwartier daarvoor op voorsprong gekomen via een andere Nederlander ,Ruud Vormer. De captain van de Belgische club krulde een vrije trap vanaf een meter of twintig fraai in de kruising. Club Brugge leek op rozen te zitten, maar gaf de overwinning alsnog weg. Igor de Camargo maakte er voor rust 2-1 van, tien minuten van tijd bepaalde Rob Schoofs de eindstand op 2-2.