Koeman: "Het ligt niet aan de mentaliteit, maar het rendement"

31 oktober 2020, 23:34

Ronald Koeman heeft flink de pee in na de remise van FC Barcelona tegen Deportivo Alavés (1-1). Voor de vierde keer op rij slaagde zijn team er niet om te winnen in de competitie. Een gebrek aan scorend vermogen brak Barça andermaal op, vindt de Nederlandse trainer.

FC Barcelona kwam zaterdagavond na geblunder van doelman Neto op een 1-0 achterstand tegen Deportivo Alavés. Een kwartier na rust kreeg Alavés-aanvaller Jota rood, waarna Antoine Griezmann de stand in evenwicht bracht. Ondanks de man-meer-situatie drukte Barça daarna niet door. "We gaven Aláves bij de eerste goal een cadeautje, dan wordt het daarna altijd moeilijk. In de tweede helft hanteerden we een hoger tempo dan in de eerste helft. Maar het is hetzelfde verhaal als woensdag: we moeten meer scoren", baalt Koeman in gesprek met het televisiekanaal van FC Barcelona.

Koeman zag zijn team vol voor de zege gaan. "We hebben er alles aan gedaan. Het ligt niet aan de mentaliteit van het team, maar aan het rendement. Dat is niet goed genoeg. Als je zoveel kansen creëert en je scoort maar een keer, dan is dat niet goed", aldus de trainer, die in de rust Clément Lenglet, Sergio Busquets en Ousmane Dembélé eruit haalde. "We hadden een paar gele kaarten en ik wisselde drie keer omdat ik niet tevreden was over onze eerste helft."

De Jong

Frenkie de Jong baalt ook flink van het gelijkspel tegen Alavés. Hij kreeg in de eerste helft een duw in zijn rug waarvoor de scheidsrechter een strafschop had kunnen geven, maar de bal werd niet op de stip gelegd. "Ik dacht dat iemand mij van achteren duwde, maar dat heb ik niet kunnen zien omdat ik geen ogen in mijn achterhoofd hebt. Zo voelde het wel", zegt hij. "In de tweede helft zetten we Alavés de hele tijd onder druk. We creëerden kansen of mogelijkheden om tot grote kansen te komen, maar we waren wat ongelukkig, ik weet het niet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen