Frustratie bij Fortuna Sittard door 'twee dubieuze penalty's'

31 oktober 2020 – Even leek een stunt er voor Fortuna Sittard bij Ajax in te zitten, gezien de 0-1 voorsprong en het matige spel van Ajax, maar de Limburgers gingen uiteindelijk toch met 5-2 ten onder. Kevin Hofland hield een onbevredigend gevoel over aan de ontmoeting en laakt de rol van de arbitrage.

Frustratie bij Fortuna Sittard door 'twee dubieuze penalty's'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Hofland zag dat zijn team goed begon aan de wedstrijd, door via George Cox op 0-1 te komen. "We kwamen met 0-1 voor en kregen nog wat kansen, ook in de tweede helft kregen we kansen. Natuurlijk zijn er ook fases dat je onder druk komt te staan uit tegen Ajax. Een paar weken geleden tegen PSV stond ik ook zo en nu heb ik dat gevoel weer. Ik heb wel een rotgevoel, omdat er meer in had gezeten", zegt de coach van de hekkensluiter tegen FOX Sports.

Waar de teleurstelling vooral inzit, is de manier waarop Ajax de penalty's kreeg. "Als je ziet hoe we twee dubieuze penalty's tegenkrijgen, dan frustreert dat. Bij de eerste penalty wordt er ook vastgehouden door Traoré en bij die andere wordt de bal van een meter tegen een arm geschoten. Wat moet hij doen dan? Hij kan de arm er niet afhakken. Dan nog het moment met David Neres, die natrapt. Als het een klein tikkie is, moet je op zijn minst geel geven. Wij krijgen dan weer een gele kaart voor ons en dan komt de irritatie."

Vorige week was Hofland pislink na de 1-3 nederlaag tegen FC Groningen, maar vanavond overheerste bij hem de trots. "De jongens hebben keihard gevochten en gewerkt en dan krijg je twee discutabele penalty's tegen. Die andere is duidelijk hands, daar hoor je me niet over. Het frustreert wel, dat zag ik ook bij mijn jongens. Ik vind dat wij met lef gespeeld hebben. We hebben ze af en toe pijn gedaan. 5-2 zijn harde cijfers, maar de jongens hebben gedaan wat we van ze gevraagd hebben. We hebben Ajax heel even geraakt, maar niet echt pijn gedaan."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd