Wenger was geen Oranje-optie: "Geen contact gehad"

1 november 2020, 10:30   Bijgewerkt: 1 november 2020, 10:40

De naam van Arsène Wenger werd de afgelopen maanden vaak in verband gebracht met het Nederlands elftal, dat na het vertrek van Ronald Koeman naar FC Barcelona op zoek was naar een nieuwe bondscoach. De keuze viel uiteindelijk op Frank de Boer. Wenger, die niet uitsluit dat hij ooit terug zal keren als coach, bleek uiteindelijk geen serieuze kandidaat voor de functie.

Dat maakt de Fransman zelf bekend in een uitgebreid gesprek met de NOS. "Het stond inderdaad in de kranten. Maar ik heb niks gevraagd en geen contact met de Nederlandse voetbalbond gehad." Het betekent niet dat de 71-jarige Wenger, die liefst 22 jaar aan het roer stond bij Arsenal, het trainersschap vaarwel heeft gezegd. "Ik kan u verzekeren dat het moeilijk is om hiervan af te kicken. Ik kijk elke dag naar voetbal."

Na zijn afscheid bij Arsenal trad Wenger in dienst bij de FIFA, waar hij Marco van Basten opvolgde als hoofd van de afdeling mondiale voetbalontwikkeling. Daarom houdt hij zich onder meer bezig met de videoscheidsrechter. "De hamvraag is volgens mij, en ik zit m'n hele leven al in het voetbal: neemt het aantal juiste beslissingen met de VAR toe of niet? In Engeland staat men kritisch tegenover het gebruik van de VAR, maar volgens de statistieken van de PGMOL (de Engelse bond voor scheidsrechters, red.) is het aantal juiste beslissingen toegenomen van 84 naar 95 procent", pleit Wenger voor de VAR.

Toch heeft de ex-coach ook verbeteringen in ogen. "De precisie van de VAR werkt een beetje in het nadeel van aanvaller, bovendien duurt een VAR-controle ook lang." Sinds vorig seizoen is de videoarbitrage actief op de Engelse velden. Een jaar daarvoor maakte de VAR zijn definitieve intrede in de Eredivisie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen