Ten Hag onttroont Cruijff: "Dat heb je met een aanvallende coach"

1 november 2020 – Erik ten Hag heeft een nieuw record te pakken bij Ajax. De vijftigjarige oefenmeester zag zijn ploeg opnieuw met ruime cijfers winnen van Fortuna Sittard (5-2) en verdiende een plek in de Amsterdamse recordboeken. Na 82 duels onder zijn leiding was Ajax liefst 251 keer trefzeker. Daarmee onttroont hij de legendarische oud-coach Johan Cruijff.

Ten Hag onttroont Cruijff: "Dat heb je met een aanvallende coach"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Cruijff stond na 82 duels als coach op 250 goals, eentje minder dan het Ajax onder Ten Hag tot scoren kwam. Ten Hag zag zijn ploeg zaterdagavond vijf doelpunten maken, terwijl de koploper vorige week met 0-13 uithaalde tegen VVV-Venlo. "Dat heb je met een aanvallende coach", lachte Ten Hag na afloop in gesprek met De Telegraaf. "Ik vind het een mooi record. We voetballen voor het publiek en daar horen veel doelpunten bij."

Ten Hag kan al sinds zijn aanstelling in Amsterdam rekenen op de nodige kritiek. Zo werd hem al vaak verweten dat hij een verdedigende coach zou zijn. Met de cijfers bewijst de coach in ieder geval het tegendeel. Na de zege tegen Fortuna behield Ajax tevens de koppositie. Ten Hag, in 2018 overgekomen van FC Utrecht, leidde Ajax tot dusverre naar één landstitel en de halve finale van de Champions League in 2019.


Reacties

Ajax

gerelateerd