Phillips is geen Messi: "Ook niet moeders mooiste, nou en?"

1 november 2020, 12:22

Vrijwel uit het niets groeide Nathaniel Phillips uit tot sterkhouder in de defensie bij Liverpool. De 23-jarige verdediger beleefde tegen West Ham United (2-1 zege) een verdienstelijk competitiedebuut en liet een prima indruk achter op Jürgen Klopp. Lange tijd was het überhaupt geen uitgemaakte zaak dat Phillips dit seizoen het shirt van Liverpool zou dragen.

Door de blessures van Virgil van Dijk, Joel Matip en Fabinho moest Klopp ineens een beroep doen op Phillips, vorig seizoen nog als huurling actief bij VfB Stuttgart in de tweede Bundesliga. Dit jaar toonden diverse Championship-clubs interesse, maar hij bleef bij de landskampioen en groeide daar prompt uit tot basiskracht. "Voor mij was het een uitgemaakte zaak dat hij ging vertrekken. Ik had er vrede mee. Om weet ik veel wat voor reden ging het niet door en dat is geweldig! Vanavond was hij goed en heeft hij het team ongelooflijk geholpen", zei Klopp in gesprek met de BBC.

In gesprek met het Engelse medium grapte de Duitse coach over zijn verdediger. "Hij is niet moeders mooiste, het is geen Lionel Messi, maar nou en?. In de lucht is hij een monster, ongelooflijk. Ik denk dat iedereen wel inziet dat hij nerveus was voor zijn eerste wedstrijd na zo'n lange tijd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen