Spelersbus PEC opgewacht: "Ontslag coach levert niks op"

1 november 2020, 14:12

Een stuk of 25 woeste supporters van PEC Zwolle wachtten zaterdagavond de spelersbus op na afloop van het ruim verloren duel op bezoek bij FC Twente. De fans waren uiterst teleurgesteld in opnieuw een flets optreden van hun ploeg en eisten het ontslag van hoofdtrainer John Stegeman. De politie hoefde overigens niet in te grijpen bij het stadion.

PEC-voorzitter Adriaan Visser begreep de woede van de achterban. "Maar wat voegt het toe als je bij het stadion de spelersbus opwacht? Niks. Ik weet wel: voetbal is emotie. Maar dit keur ik ten stelligste af", zegt hij in gesprek met De Stentor. Het heeft volgens Visser ook deels te maken met de huidige tijd. "Normaal organiseren we regelmatig supportersavonden, waar de fans hun zegje kunnen doen. Maar door corona kan dat dus allemaal niet. En dan krijg je dit soort toestanden."

Stegeman hoeft niet te vrezen voor een tussentijds vertrek. "Het is heel makkelijk om de coach weg te sturen", aldus Visser. "Je hebt een goed gesprek en het is klaar. Maar wat levert dat op? Niks. Pak de statistieken er maar bij. Doorgaans verandert er weinig aan als je een trainer vervangt." Na zeven speelronden staan de Zwollenaren op de tiende plaats in de eredivisie. 

Stegeman is sinds zijn aanstelling nooit écht onomstreden geweest bij de supporters van de Blauwvingers. Hij begon al met een achterstand door over te komen van aartsrivaal Go Ahead Eagles en kwam vorig jaar negatief in het nieuws nadat hij met alcohol op tegen een boom knalde. Ook de resultaten zijn niet bepaald overtuigend te noemen. Vorig seizoen bivakkeerde PEC voor het afbreken van het seizoen in de onderste regionen van de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen