Van den Brom: "Wederom heel slecht moment Nijhuis"

1 november 2020, 16:10

FC Utrecht blameerde zich vanmiddag op bezoek bij Heracles Almelo, door met 4-1 onderuit te gaan. Coach John van den Brom schrok van het dramatische optreden van zijn ploeg en trok zijn besluit om Thijmen Nijhuis onder de lat te handhaven ten twijfel.

Voor de camera van FOX Sports slaakte Van den Brom een diepe zucht. "Eigenlijk voor de zoveelste keer achter elkaar komen we heel vroeg achter. Daar gaat ook weer een fout aan vooraf. Het is vervolgens niet gelukt de wedstrijd weer in handen te krijgen." Daarmee doelde hij onder meer op de kapitale blunder van Thijmen Nijhuis, die net als in de beker tegen FC Dordrecht opzichtig de fout inging.

Nijhuis, die juist de voorkeur kreeg boven Maarten Paes, greep mis bij een hoekschop van Heracles en zag Rai Vloet tot scoren komen. "Het is voor Thijmen, wederom, een heel slecht moment', zegt Van den Brom. "Aan zijn fout gaan ook weer dingen vooraf. We geven de corner zo weg en moeten de bal wegkoppen. Dat is dan na 1 minuut en 26 seconden... Hoe ben je dan aan een wedstrijd begonnen? Dat is wat mij het meest dwars zit."

Het is echter niet zo dat Nijhuis direct hoeft te vrezen voor zijn plek. "Als ik zo zou redeneren, zou ik een heel ander elftal moeten opstellen." De competitiestart verloopt vooralsnog uiterst teleurstellend voor FC Utrecht. Na zeven speelronden staan de Domstedelingen slechts op de achtste plaats in de competitie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen