SC Heerenveen walst over onmachtig Sparta heen

1 november 2020, 16:33

SC Heerenveen heeft een eenvoudige overwinning geboekt in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. In het Kasteel werd het 0-4 voor de Friezen. De grote man bij Heerenveen was Henk Veerman, hij scoorde twee keer en is nu de topscorer van de Eredivisie.

Sparta dat startte met 3 verdedigers kwam al na vier minuten in de problemen nadat de vrijstaande Pawel Bochniewicz na een corner opdook bij de tweede paal. De Pool schoot de bal ruim over, maar dit bleek een voorbode te zijn op nog meer gevaar vanuit SC Heerenveen. Een minuut later schoot spits Henk Veerman raak, maar stond hij in buitenspelpositie en vier minuten later was het alsnog raak. Na een voorzet vanaf de rechterkant op Veerman kopte Vriends de bal weg voordat de spits erbij kon. Hij deed dat echter in de voeten van de vrijstaande Benjamin Nygren die de bal in de hoek schoot: 0-1.

Na rust kwam Sparta iets beter uit de verf en kwam het tot kleine kansjes voor Thy en Mijnans. Toch kwam de uitploeg allerminst in de problemen en maakte het zelfs de 0-4. Tien minuten na de rust was het opnieuw Henk Veerman die scoorde. Joey Veerman bediende de spits met een steekbal en die schoof de bal rustig in de verre hoek. Hij tekende voor zijn zevende treffer dit seizoen en is daarmee topscorer van de Eredivisie.

Sparta bleef proberen maar de paal stond tweemaal in de weg. Na schoten van Lennart Thy en Abdou Harroui wisten de Spartanen dat een stunt er absoluut niet meer in zat. Ook het inbrengen van Wouter Burger en Aaron Meijers had geen enkel effect op het povere spel van de Spartanen. Toch kwam Sparta in de allerlaatste actie van de wedstrijd nog tot een treffer. Na een schot van Deroy Duarte werd Emanuel Emegha in zijn rug gelopen door Ibrahim Dresevic. Nijhuis wees naar de stip en Lennart Thy benutte de penalty.

Ondanks de goal kan Sparta allerminst terugkijken op een goede wedstrijd. Door het povere spel blijft de ploeg onderaan het rechterrijtje hangen. Heerenveen had een makkelijke middag, klimt sowieso een plaats op de ranglijst en staat op vierde plek.

Opstellingen:

Sparta Rotterdam: Maduka Okoye 6,5, Dirk Abels 5,5, Bart Vriends 5, Tom Beugelsdijk 5,5 (68. Deroy Duarte 6) Michaël Heylen 5,5, Mica Pinto 6 (76. Wouter Burger), Sven Mijnans 6, Abdou Harroui 6 (76. Aaron Meijers), Laros Duarte 6, Lennart Thy 6, Danzell Gravenberch 5,5 (30. Emanuel Emegha 5,5)

SC Heerenveen: Erwin Mulder 6, Sherel Floranus 6, Jan Paul van Hecke 7, Pawel Bochniewicz 7, Lucas Woudenberg 7, Rodney Kongolo 7, Joey Veerman 7,5 (87. Rami Hajal), Oliver Batista Meier 6,5 (65. Sieben Dewaele ), Benjamin Nygren 7,5 (76. Ibrahim Dresevic), Henk Veerman 7,5 (87. Rein Smit) , Mitchell van Bergen 7

Man of the match: Henk Veerman

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen