Discutabele penalty opmaat voor simpele zege PSV op ADO

1 november 2020, 18:43   Bijgewerkt: 1 november 2020, 21:56

Zonder zich bovenmatig te hoeven inspannen heeft PSV zondagavond een uiterst simpele zege op ADO Den Haag geboekt. In het Philips Stadion kwamen de Eindhovenaren veel sterker voor de dag en versloegen ze het team uit de Hofstad met 4-0. Opmaat naar die zege was een discutabele penalty van Eran Zahavi, maar gezien het spelbeeld had PSV ook zonder die strafschop nog wel gewonnen van dit ADO Den Haag.

Vlak voor het duel kreeg PSV de volgende tegenslag: Jorrit Hendrix was ook positief getest op corona en werd daarom ook aan de overvolle ziekenboeg toegevoegd. Omdat ook Denzel Dumfries ontbrak, speelde Ryan Thomas nu rechtsback. Mauro Júnior verschoof daardoor naar de positie linksachter, hij verving Philipp Max die net als Noni Madueke op de bank werd gehouden.

Ondanks alle zorgen was PSV nog steeds de favoriet in dit duel. ADO, dat vorige week punt nummer vier pakte (tegen AZ) stond vijftiende en leek zich vooral op tegenhouden te richten. Binnen zeventien minuten kon dat plan al de prullenbak in, want PSV kreeg een penalty. Zahavi had de penalty verdiend na een mooie en vlotte aanval, maar de vraag was of de beslissing van arbiter Jochem Kamphuis de juiste was. Zahavi werd uit balans gebracht door verdedigers van ADO, contact leek er niet te zijn. Kamphuis ging de beelden zelf ook nog bekijken, maar bleef bij de beslissing. Dus legde Zahavi aan vanaf elf meter en hij schoot feilloos binnen: 1-0.

Waar een vroege goal vaak een opmaat is naar meer, was dat nu niet het geval. PSV miste namelijk in de rest van de eerste helft een paar grote kansen. Zo slaagde Mohamed Ihattaren er niet in om de bal van dichtbij over de doellijn te krijgen, Shaquille Pinas haalde zijn eerste inzet en de rebound van de lijn. Twee andere dotten van kansen waren niet aan Donyell Malen besteed: Eenmaal schoot hij te gehaast over en op slag van rust deed hij dat weer nadat Ihattaren hem met een prachtige pass alleen voor keeper Luuk Koopmans had gezet. 

Het waren gelijk de laatste acties van Malen en Ihattaren, want Kamphuis floot direct voor de rust en daarin werden de twee sterkhouders van PSV gewisseld. Max en Madueke kwamen voor hen in het veld en dat betekende direct de nekslag voor ADO. De Hagenezen zaten tot dan toe nog in de wedstrijd door de gemiste kansen bij PSV, maar door toedoen van Madueke werd het snel na de pauze 2-0. De invaller kreeg alle ruimte en vond met een mooi laag schot het net: 2-0. Even later had hij van dichtbij zelfs 3-0 kunnen maken uit een voorzet vanaf links, maar Pinas voorkwam dat.

De 2-0 zorgde niet dat de handrem eraf ging bij PSV. De veel sterkere thuisploeg speelde vrolijk door en werd daarbij geen strobreed in de weg gelegd. ADO speelde zonder overtuiging en gaf PSV daarmee een makkelijke generale richting PAOK, komende donderdag. Omdat ADO alleen maar meespeelde en verder niets deed, was het voor PSV wel een uitgelezen kans om aan het doelsaldo te werken. Dat was juist het pijnpunt nadat er zestig minuten op de klok stonden: PSV was rond de zestien van ADO erg slordig. In een tijdsbestek van 25 minuten was Zahavi de enige die Koopmans onder vuur nam.

Opstellingen en beoordelingen*:

PSV: Yvon Mvogo 6, Ryan Thomas 6.5 (86. Luis Felipe -), Jordan Teze 6.5, Olivier Boscagli 6.5, Mauro Júnior 5 (74. Richard Ledezma -), Ibrahim Sangaré 7.5, Adrian Fein 6.5, Mohamed Ihattaren 7 (46. Philipp Max 7), Mario Götze 7 (88. Ismael Saibari -), Eran Zahavi 7. Donyell Malen 5 (46. Noni Madueke 8).

ADO Den Haag: Luuk Koopmans 5, Milan van Ewijk 5, Andrei Ratiu 4 (45. José Pascu 4), Dario Del Fabro 4, Shaquille Pinas 5.5, Lassana Faye 5 (77. Ilay Elmkies -), Samy Bourard 4.5 (60. Jonas Arweiler 5), Dante Rigo 5, John Goossens 4.5 (77. Bilal Ould-Chikh -), David Philipp 5, Michiel Kramer 5 (60. Nikos Karelis 5).                      

Man of the match: Noni Madueke

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen