Schmidt opgelucht: "Gelukkig raakte niemand geblesseerd"

1 november 2020, 20:39

Roger Schmidt is een tevreden trainer na de 4-0 zege van PSV tegen ADO Den Haag. Niet alleen door de overwinning, maar ook omdat geen van zijn spelers geblesseerd raakte. De Duitse trainer maakte gebruik van een aantal spelers die hij liever meer rust had gegeven. PSV wilde de wedstrijd tegen ADO graag verzetten, maar kreeg geen medewerking van de KNVB.

Met een door een corona-uitbraak gehavend team trad PSV in het Philips Stadion aan tegen ADO Den Haag. Ondanks veel afwezigen won de Eindhovense club moeiteloos. "Het was een moeilijk situatie, want we misten veel spelers. Het team toonde echter mentaliteit. We speelden slim voetbal, toonden wil om te winnen, creëerden veel kansen en gaven weinig weg", aldus de trainer tegenover de NOS.

Dat de KNVB de wedstrijd niet wilde verplaatsen, vindt Schmidt nog altijd vreemd. "Voor iedere wedstrijd krijgen we nieuwe positieve resultaten terug. We moeten om onze spelers denken. Dat is waarom we het verzoek deden, maar dat werd geweigerd. We moesten spelen en gelukkig raakte niemand geblesseerd en wonnen we. Alles is dus oké."

De huidige situatie heeft impact op de spelersgroep, merkt Schmidt. "Het is niet makkelijk voor de spelers om met deze situatie om te gaan. Morgen worden we weer getest, misschien dat er dan wéér spelers of stafleden positief testen. Het houdt ons bezig en ik waardeer het dat de spelers zich blijven focussen en alles geven voor PSV."

Schmidt weet nog niet wanneer hij welke spelers terugkirjgt. "En als ze terugkomen, zijn het niet dezelfde spelers als voor de coronasituatie. Ze trainen tien dagen tot twee weken niet en het virus vreet ook energie, dus de spelers zijn straks niet in dezelfde vorm als voorheen. De koemde weken en maanden met veel wedstrijden zullen heel moeilijk voor ons worden, desalniettemin willen we onze doelen bereiken."

Lees ookSchmidt veegt vloer aan met KNVB: "Ze snappen er niets van"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen