Media-overzicht: PSV blijft boos op KNVB, maar terecht?

2 november 2020, 08:01

PSV is nog altijd woedend op de KNVB. De Eindhovenaren wonnen afgelopen weekend weliswaar van ADO Den Haag (4-0), maar vonden het absoluut onverantwoordelijk dat er gespeeld moest worden. De ploeg van Roger Schmidt kampte met een forse coronagolf en kon mede daarom geen fit elftal op de been brengen. Toch vond de KNVB dat er gespeeld moest worden, ondanks het zware Europese programma.

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad over de situatie van PSV, bij wie men vond dat de wedstrijd tegen ADO Den Haag gecanceld had moeten worden. Het deed opnieuw een verzoek bij de Nederlandse voetbalbond om uit te stellen, maar wederom zonder succes. Algemeen directeur Toon Gerbrands had doktersverklaringen, waaruit bleek dat PSV geen veertien spelers op zou kunnen stellen. Bovendien zou het de Eindhovenaren ook kunnen helpen in de strijd in Europa, zo was volgens het ED de gedachte.

'Schmidt, Gerbrands en alle spelers zullen maar wat blij zijn geweest dat PSV uitgerekend dit weekend de Hagenaars trof. Waarschijnlijk kostte het protesteren tegen het doorgaan van de wedstrijd meer energie dan het bestrijden van ADO zelf, dat in een veredeld trainingspartijtje de punten bijna als een soort barmhartige Samaritaan afstond', schrijft de ochtendkrant, die weet dat er grote spanning is over de coronatesten bij PSV. 'Het huis staat in Eindhoven nog overeind, omdat een club als PSV nu eenmaal een brede selectie heeft. Als er nog een dakpan afwaait of een muur omvalt, kan het maar zo zijn dat de hele tent een keer in elkaar valt.'

Volgens het Algemeen Dagblad was Gerbrands zó boos dat hij weigerde om voor een microfoon van de NOS te gaan staan. "Want dan sta ik niet voor mezelf in", zou hij hebben gezegd, "Dat ze er zo lang over doen, zegt veel over de regels. Bij de KNVB is het allemaal interpretabel. Tellen de beloften bijvoorbeeld mee? Niemand weet waar-ie aan toe is", baalde Gerbrands over de onduidelijkheid rondom de voetbalbond. "Ik krijg sterk de indruk dat ze er een prestigekwestie van maken, dat het politiek is."

Lees ookSchmidt veegt vloer aan met KNVB: "Ze snappen er niets van"

Krokodillentranen

Dagblad Trouw kopt dat PSV 'een rel creëert, terwijl het profvoetbal gebaat is bij eenheid'. 'Het laatste verzoek van zaterdag werd pas gistermorgen om 11.30 uur vanuit Zeist beantwoord: nee', reconstrueert de ochtendkrant. 'In een 'uitvoeringsbesluit' van de KNVB over de coronaregels van 25 augustus, staat dat een ongestoord verloop van de competitie prevaleert omdat er nauwelijks inhaalmogelijkheden zijn en 'competitievervalsing moet worden voorkomen'. En dus: 'Uitstel wordt in principe niet en alleen bij hoge uitzondering verleend'. Op de eigen site verwijst de KNVB al sinds 11 september naar de UEFA-richtlijn dat een ploeg minimaal twaalf veldspelers én een keeper moet kunnen opstellen. Die had PSV gisteren, ruimschoots', stelt Trouw. 'Dat er fysieke problemen zouden opdoemen vanwege de volle agenda is ook logisch. Het zijn gevolgen van keuzes die de voetbalwereld zelf maakte. Dan zijn krokodillentranen niet gepast als die consequenties even niet goed uitkomen.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen