Stand-in rechtsachter Thomas tevreden: "Nog nooit meegemaakt"

2 november 2020, 11:27   Bijgewerkt: 2 november 2020, 11:32

Ryan Thomas was afgelopen weekend gelegenheidsrechtsback bij PSV. De van origine (aanvallende) middenvelder nam de taak over van de afwezige Denzel Dumfries, mede omdat heel veel ploeggenoten van hem niet beschikbaar waren voor het treffen met ADO Den Haag. "Ik heb nog nooit zo'n situatie meegemaakt."

Dat vertelt hij tegenover het Eindhovens Dagblad. Toch was het niet helemaal de eerste keer dat hij op die positie speelde, vorig jaar toen Ibrahim Afellay inviel tegen Fortuna Sittard, vulde Thomas de plek achterin ook even in bij PSV. "Het ging wel oké", velde hij een oordeel over zijn eigen prestaties. Ook in een periode bij PEC Zwolle was hij heel kort rechtsback.

"Verder heb ik er nooit gespeeld. Dit is ook een uitzonderlijke situatie, we missen zó veel spelers, ook sleutelspelers. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt. Ik vind dan ook dat we het goed gedaan hebben", stelt de Nieuw-Zeelander, die bovendien niet helemaal okselfris was. "Iedereen heeft pijntjes, ik ook. Daarom heeft de club geprobeerd om de wedstrijd door te schuiven en ons iets meer pauze te geven. Dat was prettig geweest, maar ach: wij blijven gaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen