Overmars: "Tot aan Atalanta bleef hij berichtjes sturen"

2 november 2020, 13:12

Marc Overmars is namens Ajax geschokt door het overlijden van voetbalman Tonny Bruins Slot. Hoewel men in Amsterdam wist dat hij al enige tijd ernstig ziek was, is het uiteindelijk snel gegaan. "De laatste analyse die hij voor Erik ten Hag en zijn staf maakte was van Liverpool, maar tot aan Atalanta van vorige week toe bleef hij berichtjes sturen met tips en aanwijzingen", herinnert Overmars.

Dat doet hij op de clubsite van Ajax, waar stil wordt gestaan bij het overlijden van Bruins Slot, die diverse functies heeft bekleed in Amsterdam. "Hij was zeer geliefd bij ons allemaal hier bij Ajax", vertelt Overmars. "Ook al ging het steeds minder goed met hem en werkte hij al maandenlang steeds meer vanuit huis, ook door corona natuurlijk, hij bleef zich voor ons inzetten."

In die functie sprak Bruins Slot altijd over voetbal. "Hij keek anders naar voetbal dan de meeste mensen om ons heen, refereerde vaak aan zijn jaren met Johan Cruijff. Tonny had een Cruijffiaanse inslag van denken. Logisch dat ze zoveel en zo lang met elkaar hebben samenwerkt", stelt Overmars. "Voor elke trainer met wie hij bij Ajax heeft gewerkt, zette hij zich vol in. Alles voor het succes van ons eerste elftal; Tonny gaf tot op de kleinste details aanwijzingen en tips. We zullen hem missen."

Lees ook: verdrietige reacties op overlijden van Bruins Slot

Koeman ook ontsteld

Ook Ronald Koeman, de trainer van FC Barcelona die jarenlang samenwerkte met Bruins Slot, heeft gereageerd op het overlijden van zijn oud-collega. 'In mijn trainerscarrière heb ik het voorrecht gehad om Tonny als trouwe en uiterst kundige trainer naast me te hebben bij Ajax, Benfica, PSV, Valencia en AZ. Heel veel sterkte Lucienne, kinderen en kleinkinderen. Rust zacht, mijn vriend', schrijft hij op zijn Twitteraccount. 'Een echte voetbalman, maar bovenal een prachtig mens.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen