Ibrahimovic speculeert naar terugkeer in de Zweedse ploeg

6 november 2020, 09:44

Keert Zlatan Ibrahimovic (op archiefbeeld) binnenkort terug in de nationale ploeg van Zweden? De in bloedvorm verkerende aanvaller van AC Milan heeft in elk geval de speculaties flink op gang gebracht. Maandagochtend stuurde hij een tweet de deur uit met daarin de tekst 'Long time no see', met zichzelf in een Zweeds shirt.

Op geheel eigen wijze heeft hij daarmee zelf de door hem eerder gesloten deur naar de nationale ploeg van Zweden weer volop geopend. In 2016 stopte hij als international van Zweden na 116 interlands, waarin hij 62 keer scoorde. Daarmee is hij all time topscorer van zijn land, al speelde Anders Svensson de meeste interlands (148).

Dat aantal zal voor Zlatan onhaalbaar zijn, maar mogelijk keert hij dus wel terug in de nationale ploeg. Op die vraag krijgen we ongetwijfeld op korte termijn antwoord, want op 14 en 17 november speelt het team van bondscoach Janne Andersson alweer in de Nations League tegen Kraotiën en Frankrijk. In aanloop naar die selectie zal Zlatan zonder twijfel de meestbesproken speler worden. Aangezien Zweden zich geplaatst heeft voor het EK 2021, denkt hij mogelijk aan dat toernooi. 

Zlatan, die bijna zijn veertigste verjaardag viert, verkeert in een absolute bloedvorm dit seizoen. Hij neemt AC Milan aan de hand met acht doelpunten en twee assists in zeven officiële duels dit seizoen. Afgelopen weekend maakte hij met een fraaie omhaal het winnende doelpunt tegen Udinese.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen