De Jong baalt van PSV: "Wees zo fatsoenlijk om te bellen"

2 november 2020, 14:48

SC Cambuur kreeg maandag te horen dat de competitiewedstrijd van vanavond tegen Jong PSV geen doorgang kan vinden. Het duel is afgelast vanwege teveel besmettingen bij de Eindhovenaren. Henk de Jong heeft begrip voor de afgelasting, maar niet voor de houding van PSV.

?"Ik baal ervan dat Jong PSV ons niet heeft gemeld dat ze wedstrijd uit willen stellen", zegt De Jong tegen Omrop Fryslan. "Wees op zijn minst zo fatsoenlijk om ons even te bellen. Daar baal ik van. Dat de wedstrijd wordt verplaatst, begrijp ik maar al te goed. Dit had ons ook kunnen overkomen. Maar ik wil alle clubs vragen om meteen de andere club even te bellen zodat die ook op de hoogte is. Nu waren we vanochtend allemaal klaar voor de wedstrijd en kunnen we weer uit de bus stappen omdat het niet doorgaat. Daar baal ik als een stekker van. Iedereen stapte teleurgesteld uit de bus."

Cambuur miste zelf ook veel spelers door blessures, maar had zin in de wedstrijd. "Wij willen altijd voetballen", zegt De Jong. "Ik laat jonge jongens meetrainen zodat wij ook genoeg spelers hebben. Het kan ook eens gebeuren dat wij moeten afzeggen omdat we te weinig spelers hebben, maar laat dat dan weten aan de tegenstander."

Cambuur heeft een overvol schema, weet De Jong. De club is dan ook benieuwd wanneer het duel met Jong PSV ingehaald had moeten worden. "Dat moet de KNVB bekijken. Het wordt lastig, maar dat is voor latere zorg. Het is voetballen, voetballen en voetballen. Dat is voor ons geen probleem. Het is aan ons om de spelers fit te houden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen