Aké hoopt dat Guardiola blijft: "Eén van de redenen dat ik kwam"

2 november 2020, 15:21

Het ging in Engeland de afgelopen dagen veelvuldig over de toekomst van Pep Guardiola, die beschikt over een aflopend contract bij Manchester City. FC Barcelona zou hem graag willen terughalen, ten minste als het aan presidentskandidaat Victor Font ligt, maar daar lijkt de Spanjaard zelf geen trek in te hebben. Nathan Aké hoopt dat de coach blijft.

De Nederlander schoof maandag aan bij de digitale persconferentie voor het duel van dinsdag met Olympiakos in de Champions League. "Deze manager heeft geweldig werk geleverd voor deze club. Hij is één van de redenen dat ik hier naartoe gekomen ben. Natuurlijk is het aan hem om zijn eigen toekomst uit te tekenen. We focussen ons op dit seizoen en willen zo goed mogelijk presteren. Het gaat om prijzen winnen."

Aké weet dat de Spanjaard erom bekend staat dat hij spelers echt beter maakt. "Daarom ben ik hier naartoe gekomen. Ik heb al gezien hoe hij werkt en hoe hij spelers beter maakt. Hij heeft me al handvatten gegeven om mijn spel te verbeteren en daar is hij op het veld ook echt mee bezig. Ik voel echt dat ik veel bijleer. Ik voel dat ik een betere speler aan het worden ben en er komt alleen maar meer aan."

Aké beseft dat Aymeric Laporte en Ruben Dias boven hem staat in de pikorde, maar de Nederlander krijgt door de vele wedstrijden toch genoeg minuten. Hij opereerde ook al als linksback.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen