Ajax mist onder meer Tadic, Onana, Klaassen en Gravenberch

2 november 2020, 16:15   Bijgewerkt: 2 november 2020, 17:16

Ajax heeft maandag de wedstrijdselectie bekendgemaakt voor de Champions League-wedstrijd tegen FC Midtjylland. Als gevolg van een vermeende corona-uitbraak reizen aanvoerder Dusan Tadic, Andre Onana, Maarten Stekelenburg, Davy Klaassen, Zakaria Labyad en Ryan Gravenberch niet mee naar Denemarken. De uitgedunde selectie van trainer Erik ten Hag bestaat uit slechts zeventien spelers.

Dat communiceert Ajax via de officiële kanalen. Vlak voor de bekendmaking van de selectie van Ajax kwam De Telegraaf met het corona-nieuws naar buiten. Bij de Amsterdammers zouden liefst elf spelers een positieve test hebben afgelegd. In een nieuwe, versnelde tweede test hoopte Ajax andere resultaten te krijgen, maar het lijkt onmogelijk dat dat nog tijdig gebeurt.

Een enorme aderlating voor de Amsterdammers, voor wie het tweeluik in Denemarken cruciaal is. Op de clubsite doet het trouwens nooit melding van de reden van de afwezigheid van spelers, zo ook nu. Er zou een enkele speler dus om een andere reden dan corona afwezig kunnen zijn bij Ajax, maar die kans is zeer klein. 

Lees ook: 'Coronagolf treft Ajax richting FC Midtjylland: elf positieve tests'

Kjell Scherpen is de vermoedelijke eerste keeper voor Ten Hag, die anders dan afgelopen weekend bijvoorbeeld Nicolas Tagliafico terug heeft voor de cruciale wedstrijd in Denemarken. Antony miste de eerste wedstrijd tegen Liverpool om onbekende reden. Vermoed werd dat zijn absentie corona-gerelateerd was. Hij is tegen FC Midtjylland gewoon van de partij, evenals Victor Jensen (20). 

Selectie Ajax:

Scherpen

Schuurs

Mazraoui

Blind

Martínez

Tagliafico

Klaiber

Timber

Álvarez

Ekkelenkamp

Neres

Antony

Promes

Traoré

Huntelaar

Brobbey

Jensen

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen