'UEFA wil EK in één land, Rusland ligt op pole position'

2 november 2020, 18:48   Bijgewerkt: 2 november 2020, 18:54

Het uitgestelde Europees kampioenschap wordt mogelijk niet zoals gepland in twaalf verschillende landen afgewerkt, zo schrijft de doorgaans goed ingevoerde Franse krant Le Parisien, dat zich basseert op bronnen binnen de UEFA. De Europese voetbalbond is voornemens om alle wedstrijden in één land te laten spelen. Rusland ligt op pole position om het EK te organiseren.

Het EK zou aanvankelijk afgelopen zomer in twaalf speelsteden worden gespeeld: Bakoe (Azerbeidzjan), Kopenhagen (Denemarken), München (Duitsland), Londen (Engeland), Boedapest (Hongarije), Dublin (Ierland), Rome (Italië), Amsterdam (Nederland) Boekarest (Roemenië), Sint-Petersburg (Rusland), Glasgow (Schotland) en Bilbao (Spanje). De coronacrisis gooide roet in het eten en het kampioenschap werd in maart uitgesteld naar volgend jaar zomer.

Het einde van de coronacrisis is nog niet in zicht en de UEFA zou het niet wenselijk vinden als in tijden van corona selecties zich in korte tijd meerdere malen door Europa moeten verplaatsen. De Europese voetbalbond zou derhalve het EK in één in plaats van twaalf landen willen spelen. Rusland heeft de beste papieren om het EK te organiseren omdat het twee jaar geleden het WK organiseerde en relatief gezien met weinig coronabesmettingen te maken heeft.

Voor Nederland en Amsterdam zou het verplaatsen van het EK naar één land slecht nieuws zijn. In de Johan Cruijff ArenA zouden immers vier wedstrijden, waarvan drie groepduels van Oranje, worden gespeeld.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen