Metgod voorzichtig: "Bannis niet de oplossing"

3 november 2020, 08:14

Naoufal Bannis was afgelopen weekend de grote man aan de kant van Feyenoord. In blessuretijd kopte de ingevallen spits een voorzet van Lutsharel Geertruida in het doel van FC Emmen, wat de Rotterdammers drie punten opleverde. De achttienjarige Bannis werd door menigeen direct bestempeld tot de oplossing voor het spitsenprobleem in De Kuip, maar daar wil John Metgod voor waken.

De oud-verdediger van Feyenoord zag ook dat Bannis belangrijk was. "Hij is betrokken bij de penalty en scoort er één. Wat dat betreft kan je niet om hem heen", vertelt Metgod aan RTV Rijnmond. "Ik hoop alleen dat we niet gaan zeggen dat het een wereldspits is en dé oplossing voor Feyenoord. Dat is hij nu nog niet. Het was tegen Emmen, niet tegen CSKA Moskou of AZ, Ajax of PSV. Ga nu alsjeblieft niet te hoog van de toren blazen."

Toch ziet ook Metgod voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld Bryan Linssen in de punt. "Hij is een speler met potentie en een echte spits. Hij wil niet alleen de bal in zijn voeten hebben, maar zoekt ook de ruimte achter de verdediging. Dat was niet makkelijk, omdat ze allemaal terugliepen. Hij is snel, beweeglijk en lastig voor grote centrale verdedigers. Maar fysiek is het niet heel veel. Daar zal hij ongetwijfeld iets aan kunnen doen, maar hij moet vooral gaan spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen