'Giggs brengt nacht door in cel na mishandelen vriendin'

3 november 2020 – Ryan Giggs heeft een nacht in de cel doorgebracht. De bondscoach van het Welshe voetbalelftal werd zondagavond gearresteerd op verdenking van mishandeling van zijn vriendin Kate Greville. Het zou zondagavond zijn gebeurd in zijn woning in Manchester.

'Giggs brengt nacht door in cel na mishandelen vriendin'

Dat melden diverse Engelse media. Ook de voetbalbond van Wales heeft al gereageerd op het incident. "We zijn op de hoogte van wat er is gebeurd", bleef de bond vaag in het antwoord. Verder wilde de Welshe bestuursleden niet reageren op het voorval. Volgens de politie in Manchester werd er melding gemaakt van een lichtgewonde vrouw van rond de dertig. "Ze liep lichte verwondingen op, maar had geen verzorging nodig. Een 46-jarige man werd gearresteerd", aldus een woordvoerder in gesprek met The Sun.

Na een urenlang verhoor werd de 46-jarige Giggs maandagmiddag vrijgelaten. Giggs beleefde een uiterst succesvolle voetballoopbaan. Met 672 duels is hij de speler die het vaakst in actie kwam voor Manchester United. In 2014 nam hij na 24 jaar afscheid als speler, maar bleef hij aan als assistent van Louis van Gaal. Vier jaar later trad hij aan als bondscoach van zijn thuisland Wales, waarvoor hij in het verleden 64 interlands speelde.

Eredivisie

gerelateerd