Sol mist Nederland: "Ik was echt een superster daar"

3 november 2020, 12:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Fran Sol beleefde het hoogtepunt van zijn loopbaan op de Nederlandse velden. Bij Willem II groeide de spits uit tot een van de meest gevreesde aanvallers van de Eredivisie. Het leverde hem tweeënhalf jaar geleden een transfer op naar Dinamo Kiev, maar sindsdien ging het bergafwaarts. Inmiddels speelt Sol bij Tenerife op het tweede niveau in Spanje.

Sol is door de jaren heen van Nederland gaan houden. "De mensen hebben mij behandeld als hun zoon", vertelt hij tegen VICE Sports. "Ik voelde me echt thuis. Ik genoot van het voetbal en had een geweldige connectie met de fans van Willem II. Ik was echt een superster daar, geweldig." Sol werd verliefd op Nederland. "Zeker in het zuiden van Nederland waren de mensen altijd vriendelijk en aardig, ook als ze niet wisten dat ik voetballer was. Als ik aan Tilburg denk, denk ik aan liefde, blijdschap en positiviteit. Ik zal de fans van Willem II nooit vergeten."

Sol zou dolgraag ooit terug willen keren in Nederland. Volgens de geruchten had dat deze zomer al gekund. FC Groningen had interesse, maar Sol ontkent dat. "Dat was een misverstand. Dat zou ik nooit doen, omdat ze een concurrent van Willem II zijn. Dan zou ik liever terugkeren naar mijn oude club." Sol speelde in totaal 88 wedstrijden voor Willem II. Daarin was hij 47 keer trefzeker.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen