El Maach baalt van Ajax: "Ik was niet minder"

3 november 2020, 13:10

Het avontuur van Issam El Maach bij Ajax eindigde afgelopen zomer. Het contract van de twintigjarige doelman liep af en de sluitpost mocht daardoor op zoek naar een andere werkgever. El Maach werd bij Ajax lager aangeschreven dan Kjell Scherpen en Dominik Kotarski, maar is het daar nog altijd niet mee eens.

Er is volgens El Maach een andere reden waarom het duo hoger in de pikorde stond. "Daar had de club geld voor betaald, dus die moesten ook gaan keepen", aldus El Maach in gesprek met Voetbal International. "Zo gaat dat blijkbaar, maar ik ben altijd heel realistisch geweest. Als ik minder zou zijn, had ik er genoegen mee kunnen nemen. Maar dat was niet het geval, zo dachten veel trainers er ook over. Daarom geef ik nu ook niet op, en ben ik heel ambitieus om alsnog elders te slagen in het profvoetbal."

Momenteel is de doelman clubloos, ondanks het feit dat diverse clubs al interesse toonden in zijn diensten. "De coronacrisis werkt natuurlijk ook niet in mijn voordeel. Veel clubs zijn afwachtend en kiezen soms voor een meer ervaren doelman." El Maach zat vorig seizoen diverse keren bij de selectie van de hoofdmacht, maar tot een debuut kwam het niet. Wel kwam hij in actie voor Jong Ajax in de Eerste Divisie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen