Spitsendiscussie Liverpool: "Jota maakt het verschil"

3 november 2020, 15:32

Met Sadio Mané, Roberto Firmino en Mohamed Salah beschikt Jürgen Klopp bij Liverpool over een van de meest gevreesde voorhoedes van Europa. Op de prestaties van Firmino wordt echter al jarenlang kritiek geuit. Dit seizoen was hij pas eenmaal succesvol, waardoor de discussie weer op gang komt. Zeker nu Diogo Jota een succesvolle vuurdoop beleeft bij de landskampioen.

Jota, die deze zomer werd overgenomen van Wolverhampton Wanderers, was in zijn eerste vijf Premier League-duels namens de grootmacht drie keer trefzeker. Dat zag ook oud-spits Peter Crouch, die serieus begint te twijfelen over wie de voorkeur in de aanval moet genieten. "Ik ben enorm onder de indruk van Jota", geeft Crouch toe in gesprek met de Daily Mail. "Hij maakt iedere keer het verschil als hij binnen de lijnen komt. Hij geeft Liverpool wat onvoorspelbaarheid."

Crouch ging er niet vanuit dat Firmino ter discussie zou gaan staan. "Ik had verwacht dat Jürgen Klopp hem nooit zou wisselen, maar als je naar hun huidige vorm kijkt... Er ligt een moeilijke keuze klaar voor de coach van Liverpool."

Op de achtergrond loopt de vaste Liverpool-spits voor in de toekomst zich alvast warm, als het aan sportief directeur Christoph Freund van RB Salzburg ligt. "Erling Haaland beleeft een geweldige start bij Borussia Dortmund, maar zal in de toekomst ooit de spits van Liverpool worden. Daar ben ik van overtuigd", zegt hij in gesprek met Mercato.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen