Van der Sar onderneemt actie na coronasoap: "Dit is opmerkelijk"

4 november 2020, 07:58

Ajax is niet te spreken over de gang van zaken rondom de coronatesten in de Champions League. Nadat het eerder al Antony moest missen tegen Liverpool verliep de voorbereiding op het duel met FC Midtjylland dramatisch. Reden voor de clubleiding om een onderzoek in te stellen of in elk geval actie te ondernemen na de soap. "Ik ben geen dokter of viroloog, maar dit is opmerkelijk."

Dat liet Edwin van der Sar weten tegenover De Telegraaf over alle ontwikkelingen rondom Ajax, dat eerst een hele groep basisspelers moest thuislaten vanwege een positieve coronatest. Vervolgens mochten Ryan Gravenberch, Dusan Tadic, Zakaria Labyad en Andre Onana toch aansluiten. Tot slot kwamen ook Davy Klaassen en Maarten Stekelenburg nog over naar Denemarken.

"Dit is geen wedstrijd in de Eredivisie. We hebben alles in het werk gesteld om de bewuste spelers alsnog speelgerechtigd te krijgen", zei Van der Sar. "Dat is aardig gelukt, al was de voorbereiding verre van ideaal. Je gaat je nu ook afvragen waarom Antony niet tegen Liverpool mocht voetballen, maar drie dagen later wel tegen VVV." De Braziliaan kampte dus vermoedelijk voor dat duel ook met een positieve test.

Lees ookGoedhart legt Ajax-situatie uit: "Overheid bepaalt"

Omdat Ajax bij alle spelers een hertest deed die negatief uitviel, mochten ze alsnog in actie komen na goedkeuring van de UEFA en de nationale overheden. Voor een deel geldt dat ze mogelijk nog resten van het coronavirus in hun lichaam hebben en daardoor positief testen. Uiteindelijk beschikte Erik ten Hag alsnog over een vrijwel fitte selectie. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen