Liverpool en Jota helpen Ajax met monsterzege op Atalanta

3 november 2020, 23:09

Liverpool heeft de verhoudingen in de Groep D van Ajax dinsdagavond pijnlijk duidelijk gemaakt. De ploeg kende geen mededogen met een deels uitgekleed Atalanta Bergamo. Door de ruime zege (0-5), waarin opnieuw de in grote vorm verkerende Diogo Jota een groot aandeel had, is het met negen punten uit drie duels de nog foutloze koploper.

Een hoofdrol in de zege was weggelegd voor de in september aangetrokken Jota. De Portugees voert de druk op eerste keuze Roberto Firmino fors op en behoort volgens sommige critici zelfs al tot de basiskern. In elk geval wel op het gebied van doelpunten maken, want door zijn twee treffers na ruim een half uur scoorde Jota in 2020 al vaker dan zijn concurrent Firmino, en dat dus als zomeraanwinst.

Vooral de tweede goal was erg fraai en schoot hij in de korte hoek binnen na een prachtige aanname. Bij Atalanta ontbraken Marten de Roon en Robin Gosens vanwege blessureleed; Hans Hateboer – die een hele ongelukkige wedstrijd speelde – was maar net fit genoeg voor speelminuten. Net als een week tegen Ajax eerder stonden de Italianen halverwege met twee goals achter, maar Liverpool gaf geen enkele ruimte voor een comeback van Atalanta.

Tien minuten in de tweede helft was het duel namelijk compleet beslist door drie rake en goed uitgevoerde counters (0-5). Mohamed Salah, Sadio Mané en opnieuw Jota, die met zijn hattrick de discussie over de spitspositie van The Reds alleen maar zal aanzwengelen, zorgden voor een ongekende weelde voor Jürgen Klopp en consorten. Een late goal van Duvan Zapata werd wegens buitenspel nog afgekeurd. Met negen punten, acht doelpunten voor en nul tegen is het perspectief geweldig voor Liverpool. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen