Bayern met anderhalf been door, simpele zege City

3 november 2020, 23:22

Bayern München staat met anderhalf been in de volgende ronde van de Champions League. In navolging van zeges op Lokomotiv Moskou en Atlético Madrid haalde Der Rekordmeister ook op bezoek bij RB Salzburg de overwinning binnen (2-6), ondanks een vroege achterstand. De voorsprong op de nummer drie in de poule is door de eerder remise van Atléti in Moskou al zeven punten.

Eenvoudig ging het echter niet voor Bayern München, dat al vroeg in de wedstrijd op achterstand kwam. Nadat Danny Makkelie een gegeven strafschop door de VAR teruggedraaid zag worden en daarna een goal van Serge Gnabry afkeurde wegens buitenspel, kwam het via een benutte pingel van Robert Lewandowski alsnog op gelijke hoogte. Oud-Ajacied Rasmus Kristensen kopte op slag van rust de bezoekers op voorsprong, door de bal in zijn eigen doel te werken.

Toch was het geen opmaat naar een makkelijke tweede helft. Eerst voorkwam Manuel Neuer met een wereldredding de 2-2 en die viel even later alsnog na knullig balverlies van Lewandowski. Andre Ramalho nam over en had een fraaie steekpass in huis op Masaya Okugawa, die koud in het veld de gelijkmaker binnenwerkte. Bayern moest opnieuw op jacht naar een goal en deed dat wederom met succes.

Een rake kopbal van Jerôme Boateng uit een corner zorgde voor de 2-3, waarna invaller Leroy Sané met een fraai schot naar binnen toe ook een duit in het zakje deed, Lewandowski zijn tweede van de avond nog binnenkopte en Lucas Hernandez het slotakkoord voor zijn rekening nam. Aan het duel werd overigens aan een minuut stilte voorafgegaan in verband met de trieste aanslag in Oostenrijk van maandag.

{image[343484][right-half][]}Manchester City – Olympiakos 3-0

Alleen in de Champions League presteert Manchester City dit seizoen naar behoren. In de Premier League scoort de ploeg van Pep Guardiola amper, in Europees verband lukte dat tot dusver tweemaal en staat de teller op de maximale hoeveelheid punten. Die reeks werd dinsdagavond in eigen huis tegen Olympiakos doorgezet, ingeleid door de openingstreffer van Ferrán Torres na een klein kwartier. Een fraaie knal van Raheem Sterling en goal van Cancelo zorgden opnieuw voor drie City-goals.

FC Porto – Olympique Marseille 3-0

Olympique Marseille is bezig aan een horroreeks in de Champions League. De laatste twaalf (!) wedstrijden in het miljardenbal werden verloren door de ploeg van invaller Kevin Strootman. In 2012 werd het uitgeschakeld in de knock-outfase, een jaar later werden alle groepsduels verloren en tot dusver staat de teller ook nog steeds op nul. Alleen Anderlecht (twaalf nederlagen op rij) deed het tot dusver even slecht door het verlies, dat na een half uur Moussa Marega en Sérgio Oliveira (penalty, waar Dmitiri Payet eerder nog had gemist vanaf elf meter) al een feit was en de score uiteindelijk nog opliep.