Pas om 4 uur duidelijkheid voor Tadic: "Altijd klaar staan"

3 november 2020, 23:24

Ajax heeft in de Champions League goede zaken gedaan door met 1-2 van Midtjylland te winnen. Een van de doelpuntenmakers was Dusan Tadic, van wie het tot een paar uur voor de aftrap niet eens zeker was of hij mocht spelen. Na afloop vertelde de Serviër aan SBS 6 dat dat zijn voorbereiding niet heeft beïnvloed.

Tadic en vijf ploeggenoten konden in eerste instantie niet meereizen met de rest van de Ajax-selectie, omdat zij maandag positief getest werden op het coronavirus. Het bleek om een 'vals positief' te gaan, maar de vraag was of de spelers van de Deense autoriteiten aan de aftrap mochten verschijnen. Pas een paar uur voor de wedstrijd kregen zij het verlossende woord. "Ik denk rond een uur of 4", vertelde Tadic. "We zijn professionals en we moeten altijd klaar staan. Ik heb me hetzelfde voorbereid als wanneer ik sowieso zou spelen. Dit zorgde alleen maar voor meer motivatie."

Lees ook: Droomstart helpt Ajax in verder matig duel aan eerste CL-zege

Ajax behaalde een belangrijke overwinning in Denemarken, al was het spel lang niet altijd even goed. "Het was een moeilijke wedstrijd", merkte ook Tadic. "Net als tegen Atalanta kwamen we 2-0 voor en wordt het 2-1. Dan raken we de controle kwijt. We gaan analyseren wat we beter kunnen doen, maar dit was een belangrijke overwinning." De spits zag enkele dingen die beter moesten. "We moeten meer rust aan de bal hebben, dat maakt het makkelijker voor ons. Wij moeten meer controle hebben. Nu kwamen we niet in de wedstrijd."

Op het andere veld in groep D versloeg Liverpool Atalanta Bergamo met liefst 0-5. Daardoor staat Ajax nu gelijk met - en op doelsaldo boven de Italianen. Beide ploegen hebben vier punten. Liverpool is koploper met een perfecte score van negen uit drie, terwijl Midtjylland nog altijd puntloos is. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen